Yoghurt er ofte noe man tyr til som en kjapp frokostløsning, og det er jo forståelig nok det. Men hva med å bruke en helt naturell yoghurt, og tilsette smakene og bitene selv, med friske bær, rista nøtter og litt honning?

4 porsjoner

Nå om sommeren er det lite som er bedre enn å tusle barbeint både inne og ute, myse litt av morgensola og sette på noe god musikk (Matthew Dear, i vårt tilfelle i dag) før frokosten starter. Jeg synes det ofte kan være godt med en lettere frokost, selvom varme rundstykker og egg kan være veldig godt. Da tyr jeg til yoghurt med bær og nøtter, som kan varieres i det uendelige.

I dag hadde vi to jordbærkurver stående, så det ble dagens bærinnslag. Bringebær og blåbær er også sikre vinnere, og det samme er god frukt, for eksempel eple eller pære, eller kanskje litt banan. Jeg har alltid et lager med nøtter stående. Nøtter er en kjempegod næringskilde for proteiner og sunt fett for oss vegetarianere, og det samme er gresk yoghurt. Kjøp nøttene rå, og rist dem selv i tørr panne. Kokosflak finner du i helsekost, men det går også an å bruke de kokostypene man finner i bakeavdelinga på butikken. Isåfall trenger de kortere tid i panna.

Gresk yoghurt med jordbær og rista nøtter
400 gram gresk yoghurt
1 kurv friske jordbær
2 ss valnøtter
2 ss pekannøtter
2 ss skivede mandler
2 ss kokosflak
flytende honning

Grovhakk valnøtter og pekannøtter, og rist dem i tørr panne over medium varme i fire-fem minutter. Rist ofte på panna, og pass på at ingenting brenner seg. Ha i kokosflak og skivede mandler, og rist alt sammen et par minutter til.

Mens mandlene avkjøles kan jordbærene renskes, vaskes og deles i to eller fire. Et lite sveip med flytende honning over yoghurt, bær og nøtter er prikken over i’en, ettersom gresk yoghurt ikke er like søt som vanlig yoghurt.

Om naturell yoghurt ikke er helt din greie, kan det også fint brukes vaniljeyoghurt. God frokost!