Noen ganger blir det bare ikke sterkt nok! Disse potetbåtene bakes i ovn med både chilli, cayenne og paprika, og spises sammen med en srirachamajones. Chilli med chilli og litt chilli on top, rett og slett.

Tilbehør til 2, munchies til 1

Jeg vet ikke om det bare er jeg som er sånn, men noen ganger når jeg er alene hjemme er det andre ting (guilty pleasures tv-serier) som frister mer enn å stå på kjøkkenet for å lage middag. Det eneste rette til GPTS er jo skikkelig munchiesmat, som jeg kaller dette. Om man er mer i modus for å være voksen, sitte tilbords og konversere, så er dette perfekt tilbehør til for eksempel en burger, salat eller grillmat.

Hvor sterke potetene blir, justeres lett med kryddermiksen. Jeg anbefaler å blande krydderne på forhånd i en liten skål, for å slippe uhell ala hele chillikrukka nedi middagen.

Sriracha er en toppingfavoritt som kan brukes til alt. Med sin opprinnelse i Thailand er sriracha en klassisk hot sauce, som består av chilli, eddik, hvitløk, salt og sukker. Den er perfekt til alt av thaimat – nudler, supper, egg, you name it. Og jaggu er det ikke godt på poteter også.

Chillibakte potetbåter
3 medium store poteter
2 ts rapsolje
1 ts salt
1 ts chilli eller cayenne, eller begge deler
1 ts paprikapulver

Srirachamajones
2 ts majones, vanlig eller vegan
1-2 ts sriracha

Vask potetene, del dem i to på langs, og skjær tynne båter. Legg alt i en passe stor ildfast form, risle over rapsoljen, og krydderblandingen som du på forhånd har blandet sammen i en liten skål. Bruk hendene, og gni krydderblandingen inn i potetene.

Om du vil være ekstra påpasselig med perfekte poteter, kan de med fordel kokes i et par minutter (etter at de er oppskåret). Da koker du opp vann på forhånd, har i potetene i fire-fem minutter, og har de deretter rett over i iskaldt vann. Formålet med dette er at potetene skal frigjøre stivelsen, og få en mykere og bedre konsistens når de bakes. Det går dog like fint å la være, synes jeg – spesielt med ferske poteter.

Sett potetene inn i varm ovn (200 grader) på miderste rille, med vanlig over- og undervarme. Steketid avhenger av størrelsen og tykkelsen på potetbåtene, men et sted mellom 20 og 30 minutter er et godt utgangspunkt. Snu litt på dem underveis. Når de er gjennomstekte (sjekk med en gaffel) skrur du på varmluft, og lar de stå i nye ti minutter. Da “puffer” de seg opp litt, og skallet blir godt og sprøtt.

Srirachamajones lager du veldig enkelt ved å blande sammen majones og sriracha. Smak deg frem etter hvor sterk du vil ha den.

Go munchies!