I Spania drakk jeg noe de kalte New York Milkshake – en appelsinmilkshake. Litt lett googling gjorde meg ikke noe klokere på hvorfor den er oppkalt etter NY, men samme kan det være. Halleluja, så godt!

1 glass (ca 2,5 dl)

Is og sitrus er ikke en veldig opplagt kombinasjon for meg, spesielt ikke med sitron, men på ferie i Spania kjøpte jeg stadig vekk fruktsorbet, og gjerne med mandarin og appelsin, to frukter jeg er veldig glad i. Når jeg da på en meny på en restaurant så en appelsinmilkshake, hadde jeg ikke noe valg – jeg måtte prøve, såklart. Og flaks var det, for herregud, så godt. Jeg spurte hva som var i, og svaret var enkelt: Vaniljeis og ferskpressa appelsin. Okay, I can do that, tenkte jeg.

Så når vi i kveld kom hjem etter å ha bråbestemt oss i åtte-tiden for å kjøre på ikea for å kjøpe bokhyller og annet smårask som fortsatt mangler i ny leilighet, kjente jeg at tiden var inne – vi fortjente en New York Milkshake.

Jeg har brukt yoghurtis istedet for vanlig vaniljeis, men begge deler går. Men husk: jo bedre is, jo bedre milkshake. Jo bedre appelsin, jo bedre milkshake. Når noe består av kun to ingredienser, sier det selv at de må være gode begge to.

Et triks for å få mest mulig juice ut av appelsinen: Rull dem på benken med litt vekt i hånda, for å frigjøre væske fra fruktkjøttet før du deler appelsinen i to. Du kjenner at den blir myk og “gir etter”, da kan du dele den i to og presse, gjerne med en sitruspresse av noe slag.

New York Milkshake
250 gram vaniljeis
2 appelsiner (søte)

Finn frem blendern, sleng i isen, press appelsinene, i med safta, kjør i tredve sekunder, dra frem et par fancypants sugerør fra skuffen, og dig in.

Om du vil være ordentlig fancy, og servere denne til gjester, kan du ta en mørk sirup, for eksempel sugar cane syrup, på en teskje og sveive rundt på innsiden av glasset før du heller oppi milkshaken.