Bananbrød med kakao

Med bananbrød kan man igrunn gjøre akkurat som man vil. Nøtter, kakao, sjokoladebiter, kanel, allehånde, vanilje… Alt blir godt! I denne varianten er det ingen nøtter, men en hel del mørk kakao. Perfekt til et glass rødvin eller en kopp kaffe?

Vegansk
Porsjoner: 10-12 skiver
Forberedelsestid: 10 minutter
Steketid: 30-40 minutter
Total tid: 50-60 minutter

Ah.. Bananbrød, herliga bananbrød! Er det så mye man trenger å si om bananbrød, annet enn at det er skikkelig godt, skikkelig enkelt, skikkelig bra? Skikkelig sunt kan man kanskje ikke si, men det er hvertfall både bananer og chiafrø her, så det kan være dessertens sunne alibi!

Chiafrøene fungerer som bindemiddel i dette bananbrødet, i tillegg til å bidra til den gode konsistensen, som blir som en kombinasjon av kompakt og luftig. Jeg bruker hele chiafrø da de i stor grad vil gå i oppløsning i ovnen, men om du ikke tåler å finne små frø i bakst, anbefaler jeg å male dem til et slags mel før vannet blandes i. Det mister ikke sin funksjon av den grunn. Pass også på mengden kakao, det kan variere ettersom hvor sterk kakao du har i hus.

Bananbrød med kakao
3 ss chiafrø + 6 ss vann

2 overmodne bananer
1 dl svart kaffe
1 dl rapsolje
1,2 dl hvitt sukker
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
0,5 ts salt
1 ts kanel
2 ss kakaopulver

Sett ovnen på 180 grader, finn frem en brødform og kle den med bakepapir. Du trenger ikke smøre den eller noe sånt, oljen i deigen gjør at den ikke fester seg.

Start med å bløtlegge chiafrøene, de trenger fem-ti minutter for å svelle tilstrekkelig. Bland frø og vann i en liten skål, og rør godt rundt.

Mos bananene i en bakebolle, enten med en gaffel eller en sånn potetmos-ting. Rør inn svart kaffe, rapsolje og chiafrø. Bruk en visp og sørg for at chiafrøene ikke blir liggende i klumper oppi der. Rør deretter inn sukker, salt, kakao og kanel, før bakepulver og hvetemel vendes inn i deigen med en slikkepott eller sleiv.

Hell deigen over i brødformen, og sett den midt i ovnen. Sjekk den med en trepinne etter 30 min. Om det sitter igjen deig på den, la den stå i fem-ti minutter til. La bananbrødet avkjøle seg i formen i 10-15 minutter, før den løftes ut ved hjelp av bakepapiret, og avkjøles på rist.

← Previous post

Next post →

3 Comments

  1. Nam, må ta å lage bananbrød med kakao snart! :D

  2. Tonje

    Takk! Har tatt utg.punkt i denne oppskriften, og brukte bl.a. byggmel istedet for hvete – med supert resultat! Har også presset oppskriften litt slik at den fint kan inngå som helgefrokostvariant

    • Hei Tonje! Wow, så spennende å høre. Hva annet gjorde du i tillegg til å bruke bygg? Må testes!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?