Hallo! Det er tid for ny, grønn ukemeny, og HALLAISEN, jeg har tatt frem en skikkelig favorittoppskrift!

Jeg beklager at denne ikke kom tidligere i helgen, men jeg var altså ganske så opptatt på lørdagen med å gjestesnappe hos SnapKollektivet! Det er andre gangen jeg har fått lov til å gjøre det, og det er ordentlig stas. Denne gangen var tema mat, og jeg snakket masse om hvorfor jeg spiser plantebasert, om klimakonsekvenser av kjøttproduksjon, om det sosiale ved mat, om bloggen og om boka, og svarte på så mange gode spørsmål! Også tror jeg at jeg knakk en bunke myter – hvertfall kom jeg til ni!

Jeg håper dere tilgir meg. For å lirke meg ut av krisa har jeg tatt frem en gammel oppskrift, som har fått nye bilder, og hoppa rett inn på min egen besteliste, for å si det sånn. Vi snakker mac and cheese her, dere. Det var det Øystein hadde lyst på etter påska, så da spiste vi mac and cheese med pølse, vi.

Ukas pasta: Vegan mac and cheese

Det er selvfølgelig ikke noe ost, men det er så kjedelig å si mac-and-some-sort-of-not-cheese. Blir så tungekrøll! Denne sausen er en av mine cashewnøttbaserte sauser, og det er faktisk en av de første jeg lagde tilbake i 2014. Det er så kult å bruke mine egne, gamle oppskrifter og se at de fortsatt virker! De pølsene på siden der er ferdigpølser jeg har kjøpt på Helios (til påsken! også spiste vi dem ikke!), og brokkolien er godt rufsa i olivenolje og salt før den er grilla i ovnen. Anbefales!

Hva sier du? VEGANSK MAC AND CHEESE? Uten CHEESE? Jajamensann!

Ukas nye: Togarashi tofu

Hvis vi har med en gammel traver, er det vel helt på sin plass å ha med en helt ny kjenning også? Denne har jeg nettopp publisert. Hva synes dere om at splitter nye ting er med i ukemenyen, funker det? Denne er med fordi jeg har så lyst til å gi dere et lite push for å teste å lage shichimi togarashi, min nye favorittkrydderblanding! Når du først har laget krydderblandinga, lager du denne middagen på et kvarter.

Togarashi tofu er simpelthen tofu med japansk krydderblanding - og det smaker så himla digg!

Ukas longtimer: Pizzasnurrer

Ja, de tar litt tid å lage, men hoi, så mange pizzasnurrer du har i frysern de neste ukene! De tiner fort, og blir varme og gode og sprø i kantene i ovnen igjen, og er rett og slett det perfekte lille mellommåltidet, lunsjen eller kveldsmaten – eller middagen, for den saks skyld.

Veganske pizzasnurrer med masse god næring - og masse god smak!

Ukas klassiker: Tofu scramble

Nå er dere jo så godt vant til å se tofu i ukemenyene, at jeg fortsetter med det! Jeg bruker det jo strengt tatt en hel del. Tofu scramble er en frokostklassiker, og du trenger ikke mange ingrediensene for at denne er på bordet i en fei. Dette er den klassiske varianten av tofu scramble – jeg har en litt mer avansert, asiatisk variant her.

Scrambled tofu er ikke eggerøre, og smaker ikke som eggerøre, men er det himla god frokost? Ja, det er det.