Grønn smoothie med spinat og ingefær

Spinat, banan, ingefær, mandelmelk og kanel. Det er den hellige gjengen av fem ingredienser du trenger for å lage en sjukt digg grønn smoothie, som ikke egentlig smaker sunt.

Mengde: 2 store glass
Arbeidstid: 5 min

Ikke at det er noe galt med smoothies som smaker sunt, for all del, men noen ganger er det jo veldig digg med en sunn smoothie som smaker noe annet enn grønt. Til tross for at det er en solid dose frisk spinat oppi den. Eller hur? For meg er denne smoothien den perfekte balansen mellom de søte fruktsmoothiene, som er mer dessert og sommerdrikk enn et måltid, og de grønneste av de grønne som smaker grønt, grønt og grønt.

Det burde være en leveregel som heter at om du har blender, må du ha frosne bananer i fryseren. Frosne bananer er det evige vidundermiddel i smoothies. De gjør at du slipper å styre med isbiter, du trenger ikke kjøper poser med frossen frukt, og det er en gullegod måte å ikke kaste bananer på – bare del dem i mindre biter og sleng dem i en boks i fryseren istedet.

Banan er søtt, det samme er mandelmelk, mens ingefær og kanel veier opp med gode smaker som tilsammen gjør dette til en overraskende frisk, grønn smoothie. Jeg har laget den både med lite spinat og med obskøne mengder spinat (for å bruke opp spinat, det må gjøres raskt når posen først er åpna!), og jeg kan med hånda på hjertet si at du ikke smaker forskjell på litt og mye. Så om du har spinat, kjør på og putt alt sammen oppi smoothien. Likesågreit, det.

Frisk, vegansk smoothie med spinat med ingefær og kanel

Grønn smoothie med spinat og ingefær

2 store håndfull frisk, skylt spinat
ca 1-1.5 frossen banan
2-3 dl usøtet mandelmelk (hjemmelaget)
2-3 terninger fersk ingefær, uten skall
0,5 ts kanel

Som du ser er det mye ca og ish her, og det er fordi at det faktisk ikke spiller noen rolle. Så lenge du har disse fem ingrediensene, er det helt sikkert, jeg garanterer, at du sitter igjen med en god, grønn smoothie. Jeg har laget denne i flere uker før jeg postet den, med ulike mengder av alt, og det blir alltid godt! Mandelmelken og bananen justerer konsistensen, mens ingefær og kanel er det som setter mest smak.

Legg spinaten nederst i blenderen, da er det lettere for blenderen å ta tak i bananene enn om du gjør det omvendt. Hell på mandelmelk, ingefærterninger og kanel, og kjør til du har en jevn, glatt, og deilig smoothie. Drikkes best med sugerør i glass.

Frisk, vegansk smoothie med spinat med ingefær og kanel

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Maiken

    Denne smoothien har jeg fått heeeelt dilla på! Smaker nydelig med ingefær og kanel! Jeg bruker kokosmelk +vann istedenfor mandelmelk, og hiver oppi en dasj vaniljepulver også. NAM!

    • Hei! Så kult, er helt hekta sjæl! Skal prøve med kokosmelk, hørtes godt ut, og har jo ofte en boks kokosmelk stående!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?