Middag

Pasta verde

Nivå Enkel 1 comment

Alt som er grønt er godt, og hvis pasta får lov til å være med på festen er det lite som mangler. Pasta verde betyr rett og slett grønn pasta, eller pasta med grønne ting, alt ettersom.

Mengde: 4 personer
Arbeidstid: 15 min

For meg er dette den ideelle retten å lage hvis jeg har veldig lyst på pasta, men ikke har lyst til å bli tung i magen-mett etterpå, som man jo ofte blir av pasta. For pasta spiller ikke hovedrollen i denne retten, det er det alt det grønne og gode som gjør. Våren og sommeren er en perfekt tid for pasta verde, med gode grønnsaker i sesong. Det er bare å velge å vrake – ta deg en tur i grønnsaksbutikken og plukk med deg alt som er grønt! Dette er min favorittvariant.

Pasta verde


500 gram pastaskruer, eller annen kortpasta
2 grønne squash
1 bunt grønn asparges
150-200 gram sukkererter (1 pakke)
4 fedd hvitløk
2 vårløk
1 neve basilikum
1 sitron
1 grønn chilli (kan sløyfes)
2 ss god olivenolje
Salt og pepper

Start med å sette pastavannet til kok – pass på at det er mer enn nok vann, og ha litt salt i kokevannet. La pastaen koke som det står på pakka, eller et minutt mindre om du er på al dente-kjøret, sånn som jeg er.

Grønnsakene tilbereder du on the go, og om ting puttes i panna i rett rekkefølge blir like crunchy, og du kan kutte neste ingrediens mens forrige går i panna. Det tar ikke mer enn en 7-8 minutter fra start til slutt, så dette kan gjøres mens pastaen koker.

Min rekkefølge er som så: En spiseskje olivenolje går i en traktørpanne eller gryte med stor bunn. Squashen deles først på langs og deretter på tvers i centimeterstore biter, og går i panna sammen med litt salt og pepper. Nestemann ut er asparges, hvitløk og eventuell chilli. Kutt av bunnen på aspargesene, og del dem opp i ca fire – store biter er godt i pasta verde. Hvitløken moser du med knivbladet før du grovkutter den, og den går i panna samtidig – eller rett etterpå. Deretter er det sukkererter og vårløk sin tur, før basilikum og en sitronskvis følger på, rett før gryta tas av plata. Grønnsakene skal ikke bli svidde eller myke, bare varme og såvidt gyldne i en kant eller to.

Hell av det aller meste kokevannet, men hold igjen en liten slump. Bland sammen pasta, grønnsaker og mozarellaterninger i en serveringsbolle, eller rett gryta rett på bordet. Jeg kan ikke spise pasta uten rista pinjekjerner og not parm, et helt lite lass av begge deler helst, og gjerne en ekstra sitronbåt på bordet i tilfelle det føles helt rett akkurat da. Salt og pepper på bordet, ikke så mye i gryta.

One Comment

  1. Pingback: Ukemeny #4 - alt i èn gryte! • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.