Risoni med tomat & basilikum

Risoni er en artig pastavariant. Den ligner på risotto i form, men tar bare fem minutter å tilberede. Med andre ord: Perfekt for de gangene man har glemt å spise mat.

2 personer

I dag sto vi opp forholdsvis tidlig, jeg lettere utslitt etter gårsdagens supertrivelige eskapader, kokte kaffe, spiste et par kjeks og en neve nonstop, og pakket sekken og gikk ut. Vi gikk en herlig tur i urskogen langs Alnaelva og endte opp på Etterstad, hvor vi satt i sola i noen timer, før jeg plutselig, veldig plutselig, kom på at vi ikke hadde spist. Auda.

Dette er nok en bruk hva du har og hva du har lyst type rett, men jeg synes dette er et godt utgangspunkt for et måltid som tar ti minutter å raske sammen.

Risoni med tomat og basilikum
2,5 dl risoni

1 ts grønnsaksbuljong
1 ss smør, evt olivenolje om du er vegan
1 ss olivenolje
2 sjalottløk
2 hvitløksfedd
1 cm grønn eller rød chilli
1-2 ss rå pinjekjerner
8-10 cherrytomater, i de fargene du vil
En håndfull basilikumblader
salt og pepper
parmesan

Risoni tar bare fem-seks minutter å koke, så her er det bare å ta frem multitaskingskillsa. Kok opp vann med grønnsaksbuljong til risonien, og følg med på at den ikke blir overkokt.

Smelt smør og olivenolje i en panne på medium varme, mens du finhakker sjalottløk, hvitløk og chilli. Sjalottløken går i panna først sammen med en liten klype salt, og når den har blitt myk og litt gjennomsiktig, får den selskap av hvitløk, chilli og pinjekjernene. Denne blandingen kan godgjøre seg i et par minutter mens cherrytomatene kuttes i fire før de også går i panna, og på dette tidspunktet er sannsynligvis risonien ferdigkokt. Hell av kokevannet, og bland den sammen med løk- og tomatblandingen i panna. Rør inn og smak til med revet parmesan, salt og pepper, samt grovhakkede basilikumblader.

Kan med fordel spises med grønn salat og andre grønnsaker som frister, og gjerne med grisini eller en hvitløksbaguette. Er du like glad i parmesan som undertegnede, anbefales det med et lite lass på toppen.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. monicanicus

    Gratulerer med blogg! Kjempeinspirerende bilder og oppskrifter! Vi vil ha mer! Vi vil ha mer;)

    • Mia F.

      Haha, herlig! Mer skal det bli – jeg lover! Tusen takk :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.