Langtidsbakte tomater

Tomatens aller beste egenskap er at den endrer smak fullstendig etter å bli varmebehandlet lenge nok. Derfor skal tomatsausen koke i et par timer, og derfor bør du langtidsbake tomatene dine.

Fra å være frisk, syrlig og litt søt samtidig, blir disse tomatene en umamieksplosjon uten like. Det er skam å bruke dem i en saus, de må spises som de er, med andakt. Jeg tuller ikke. Dette kan gjøres med vanlige tomater også, men jeg foretrekker de små cherrytomatene. Mest smak på den måten. Dette er et ålreit prosjekt å sette i gang en kveld du vet du skal være hjemme allikevel. Tomatene kan oppbevares i et glass med olivenolje om du ikke bruker alle i løpet av de neste par dagene.

Langtidsbakte tomater

Langtidsbakte tomater

3 kurver cherrytomater
1 ss god olivenolje
1 ts maldonsalt eller annet godt salt
Evt rosmarin eller timian

Vask tomatene, og del dem i to. Legg dem på et bakebrett dekket med bakepapir med snittflaten opp, før olivenolje og salt risles over tomatene. Sett dem midt i ovnen på 100 grader, og la de stå der i et sted mellom to og fire timer, avhengig av hvor bakte du vil ha dem. Jeg lar mine stå i nærmere fire timer, da blir de små og skrukkete og litt sprø i kantene.

Yum!

← Previous post

Next post →

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.