Speltruller med rødbet & pepperrotkrem

Jeg har sansen for mat som rulles. Ferske vårruller, stekte vårruller, canneloni, sushi, wraps – eller som i dag, helt enkle speltlomper fylt med friske grønnsaker og en dressing med litt sting.

Lett middag til 2

Vi spiser veldig lett mat når det er så varmt ute som nå, og med lett mener jeg både lett å lage, lett å spise, og at det ikke føles som man har spist hele verden og litt til når middagen er over. De måltidene sparer vi til vinteren, med store, varme gryter, former og supper å varme seg på.

Disse rullene kan fylles med hva som helst, men i dag hadde jeg en rødbete å bruke, og rødbete er som kjent i godt selskap når den kombineres med pepperrot. I tillegg fylte jeg de opp med romanosalatblader, rå gulrot og agurk. Og thats about it. Disse kan spises som lunsj eller en lett middag, eller som fingermat på et koldtbord, for eksempel.

Speltruller med rødbete
8-10 speltlomper
1 medium stor rødbete
2 medium store gulrøtter
1 agurk
8-10 romanosalatblader eller annen sprø salat
1 dl ekstra lett rømme, evt soyarømme

Pepperrotkrem
1-2 ss raspet pepperrot
1 ts rødvinseddik
en liten klype sukker
saft fra en halv sitron
salt og pepper

Start med å skrelle rødbeten. Den gir fra seg veldig mye farge, så det er smart å holde den unna alt som er hvitt eller i tre, samt klær. Jeg skreller min med en grønnsaksskreller under rennende vann i vasken. Kutt den i små terninger/staver, og legg terningene i en kjele med kaldt vann. Kok opp kjelen, skru ned varmen når vannet koker, og la terningene putre i ca ti minutter. Hell av vannet og la bitene kjølne, før det blandes inn rødvinseddik og sitron (en halv halv sitron), samt litt salt.

Vask og rens de andre grønnsakene, og bruk grønnsaksskrelleren til å lage tynne skiver av agurk og gulrot.

Pepperrotkremen lager du lett ved å mikse sammen 1 dl ekstra lett rømme, 1-2 ss fersk og revet pepperrot (bruk en liten osterasp), samt sukker og sitron. Smak deg frem så den ikke blir for sterk.

Legg opp en og en speltlompe. Begynn med salatbladet, deretter grønnsaker, og pepperrotkrem langs den ene kanten så det fungerer som lim. Om du gjør som meg og lager fingermatbiter av disse kan du kutte av kantene (smaksprøver), og dele det som er igjen i tre biter. Det går også helt fint å spise de hele, selvfølgelig. Rullene fungerer også fint som lunsj – rull dem tett sammen og pakk inn i plastfolie.

Server på et brett, gjerne med ekstra pepperrotkrem.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Mari Emilie

    Hyyyl, dette var så godt! :D Byttet ut lettrømmen med naturell yoghurt – fortsatt kjempegodt! En slager i kjøttisfamilien min. :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.