Den klassiske coctailen laget på mørk rom og ingefærøl er god, men heller ikke den har vondt av å bli frisket opp litt nå når det er sommer. Dark & Stormy Summerstyle, kan vi kalle den.

1 drink – Heidis oppskrift

I februar fylte Øystein, min samboer, 30 år, og i gave av min venninne Heidi (som jeg tilfeldigvis også er i slekt med) og hennes mann ventet en invitasjon på en helaften hjemme hos dem. I går var vi dermed invitert på en kveld med mat, drikke og fotball-VM, og Heidi, som av og til er litt redd for å lage mat i nærheten av meg (fullstendig ubegrunnet, selvfølgelig) disket skikkelig opp for oss.

Forretten besto av en flaske rosèvin som Heidi og jeg delte på kjøkkenet mens våre respektive menn så den første kampen mellom Tyskland og Frankrike på loftet. En ordentlig tradisjonell kjønnsrollefordeling der, altså. Heldigvis tilhører det sjeldenhetene. Til hovedrett serverte Heidi en herlig rød curry full av gode grønnsaker – jeg kunne spist blomkål i rød curry i en hel liten evighet, kjenner jeg. Ved siden av fikk vi ris, limebåter og frisk koriander.

>> Her er min oppskrift på curry med tofu!

08-ingefærogbringebærdrink3

Til dessert hadde Heidi gjort noe helt fantastisk. Supergodt, og superenkelt: En fruktsalat av nektarin, druer og blåbær servert med en pistasjkrem iblandet litt sitronolje. For en fantastisk deilig kombinasjon! Mett i magen, indeed.

Til denne desserten, og det er jo nå dette innleggets poeng kommer, fikk vi en drink, som jeg valgte å kalle Dark & Stormy Summerstyle. Den klassiske Dark & stormy består av mørk rom, ingefærøl og lime, mens Heidi pimpet den opp med mynte og bringebær, og en lys rom med bringebærsmak! Den var ny for meg, men hei, så godt det var!

Dark & Stormy Summerstyle
4 cl bacardi razz
1 ts sukker
5-6 mynteblader
1/2 lime
4-5 friske bringebær
Fentimans Ginger Beer
Knust is

Bland sukker, mynteblader og limesaft i et lavt coctailglass, og knus det med en drinkmikser eller en skje, for å frigjøre alle aromaene i mynten. Fyll glasset med is, noen bringebær, hell over bacardi, og topp glasset med Fentimans (den beste ingefærølen å få kjøpt på flaske, om du spør meg).

Nyt med måte!