Er det noe som er bedre enn et stort glass hjemmelaget iste i sommervarmen?
Drikke

Hjemmelaget iste

5 comments

Det er vanskelig å få i seg nok drikke når det er så varmt som det er nå. Mitt beste triks er å lage hjemmelaget iste eller lemonade – da frister det plutselig litt mer å drikke flere store glass på rappen.

Vegansk
Mengde: 1 liter ferdig iste
Arbeidstid: 5 min + avkjøling

For ærlig talt: Uansett hvor godt det er med kaldt springvann, kan selv den mest trofaste vanndrikkeren (jeg) bli lei av det. Og nå, som det ligger på rundt tredve klamme varmegrader her i Oslo, er det om å gjøre å holde seg hydrert. Det er mange måter å lage hjemmelaget iste på, jeg synes dette er den letteste: Du lager te omtrent som vanlig, og setter den kaldt. Lag masse, når du først er i gang!

Til denne teen bruker jeg den samme teen som Stockfleths lager sin iste av, Fruity Garden. Den er, som navnet tilsier, en samling av tørkede bær og frukt, og inneholder derfor ingen koffein. Iste kan lages av så å si hvilken som helst te, men husk at svart te gjerne blir besk når den blir kald. Velg din favoritt, og sørg for å ha isbiter i fryseren!

Hjemmelaget iste

1 liter kokt vann (jeg stopper min vannkoker på ca 80 grader)
3 ss Fruity Garden / 3 teposer fruktte
3 ss hvitt sukker
2 sitronskiver

Kok opp vannet. Jeg stopper min på 80 grader simpelthen fordi vannet ikke trenger å være kokt, og da blir det fortere kaldt igjen. Jeg bruker XXL-teposer til min teblanding, og fester den i en spisepinne som jeg legger på tvers over en vannkanne i glass som tåler varmt vann. Om du ikke har store teposer, be creative: Brygg teen rett i vannet, og sil den av. Bruk et kaffefilter. Bruk en liten sil, som blir liggende nedi vannkanten mens teen brygges. Do your magic.

Bland inn sukkeret i det varme vannet, ha i sitronskiver og la teen brygge i 10-15 minutter (jeg synes kald te er bedre når den er sterk, men om du er skeptisk, brygg den kortere). La den bli fingervarm før du setter den i kjøleskap. Der blir den kald på noen timer, men om du ikke har tålmodighet til det, er det bare å fylle et stort glass med isbiter, og helle over teen.

Er du fortsatt varm? Lag noen druespyd, så har du noe godt og kaldt klart i fryseren.

5 Comments

  1. Pingback: Grønn iste med sitron | GREEN BONANZA

  2. Pingback: Ukemeny #1 • Green Bonanza

  3. Pingback: Ukemeny #3 kickstarter vegansk vår! • Green Bonanza

  4. Pingback: Grønn iste med sitron • Green Bonanza

  5. Pingback: Den ultimate snackstallerkenen! • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.