Blogg

Barcelona

2 comments

Byer på B er nok min greie. I tillegg til Berlin er jeg veldig glad i Barcelona, og nå har vi vært her i fem dager. Mye har skjedd på mat- og drikkefronten siden jeg var her sist – og hurra for det!

I byen hvor frokost er et fremmed konsept og kjøtt og fisk står høyt i kurs, er det ikke barebare å være et par veggiser på tur.  Å manøvrere i jungelen av bydeler og barer er en kunst i seg selv. Legg til at vi er liiiitt kresne, ikke synes tapas er det mest spennende i verden, vil unngå turistfellene OG er kravstore på både drinker og kaffe… Vrangpeiser, rett og slett. Vi har lært oss selv å kjenne, og vet at planlegging er key. Uansett om du er som oss eller bare vil ha noen tips om Barcelona – here you go!

Teresa Carles – Carrer de Jovellanos (la rambla)

Stedet ligger bare et steinkast fra la rambla, hovedgata jeg prøver å unngå etter beste evne, ikke så langt fra Placa de Catalunya, altså ganske langt opp. Ikke veldig langt fra MACBA heller. Uansett – Teresa er ei argentinsk dame som har startet en restaurant som kun serverer vegetarisk og vegansk, til både brunsj og middag. Når det er sagt: Her må du ikke være veggis for å spise. Stedet har en herlig atmosfære, en nydelig sangria laget på cava og sitrus, og en variert meny. Alt fra salat til pasta, seitan og tofu. Vi spiste både middag og frokost her, og begge deler anbefales.

00-barcelona2

Satans Coffee Corner – Carrer de St. Ramon del Call (Barri Gotic)

Selvfølgelig var satan sjøl vanskelig å finne… Internett mente hardnakket at satans kaffebar lå i el Raval, men uansett hvor mange ganger vi gikk rundt kvartalet, fant vi verken kaffe eller satan. Det viste seg at gutta bak, som kommer fra en kaffefamilie, har flyttet sjappa til Barri Gotic, og at vi hadde gått omtrent forbi flere ganger om dagen. Kaffebaren ligger i en sidegate til en sidegate (til en sidegate…), så her gjelder det å ikke gi opp – for det er så verdt det! Et helt fantastisk lokale med tre utrolig dedikerte baristaer, som driver en av to kaffebarer i Barcelona som er på det nivået vi er vant til hjemmefra. De er deltagere i VM, så når spanjoler først bestemmer seg for å bli gode på kaffe, blir de veldig gode.

00-barcelona5

Ultramarinos – Carrer de Sant Pau 126 (el Raval)

Om det hadde vært opp til meg, hadde jeg flyttet inn på Ultramarinos. Hvertfall nesten. På ultramarinos møter du ekspertise til fingerspissene, kombinert med en entusiasme og stemning som bare er helt topp. Jeg har en forkjærlighet for Hendricks, men når det er en bar full av gin er det bare å overlate tøylene til ekspertene bak bardisken, og smake på ting du ikke visste var godt i gin. Appelsin og kardemomme? Check. Eple og ingefær? Check. Jordbær og chilli? Check.

00-barcelona7

Bar 33/45 – Carrer de Joaquín Costa 4 (Ciutat vella)

Er det mulig for to vinylfolk å gå forbi en bar som heter 33/45? Neppe. Flaks for oss spilte de god musikk. I nabolaget har de et galleri, og i baren er det veldig nedpå og avslappet stemning. Du får snacks til drinken om du kjøper et par, og de lager en mean white russian.

00-barcelona9

Caravelle – Carrer del Pintor Fortuny 31 (Ciutat Vella)

Australske Zim Sutton flyttet fra London til Barcelona, og startet Caravelle sammen med kona Poppy. Her får man både brunsj og middag, men kjøkkenet er stengt et par timer på ettermiddagen. Det er rolig her på ukedagene, men i helgene er det visst fest her hele kvelden. På menyen står ikke bare veggis, men det er nok å velge mellom allikevel. Tacos, for eksempel. Dessuten har de Hendricks her, trådløst nett og god musikk. Fint sted for noen timers hangout.

00-barcelona3

El Café – Carrer de la Princesa 57 (el Born)

Dette lille, men fantastiske stedet kom vi helt tilfeldigvis over da vi var ute og gikk i bydelen el Born. Alt er vegan, det meste er raw, og de serverer både dagens meny, a la carte og juice og dessert. Vi var egentlig ikke sultne, men måtte smake på husets raw hummus servert med raw brød, som dehydreres istedet for å bakes. Og OH my, så godt! Dagens juice av gulrot og appelsin skal heller ikke kimses av.

00-barcelona4

Le Cucine Mandarosso – Carrer de Verdauger i Callis 4 (el Born)

Som de fleste andre steder i Barcelona som er verdt å besøke, ligger dette lille italienske stedet i en sidegate du neppe ville gått alene på natta. Ikke fordi det er farlig, bare fordi det ser tomt og forlatt ut. Det er det dog sjeldent. Mandarosso er et lite sted med mye varme og god italiensk mat, kald og god hvitvin, og noen kaker som så syndig gode ut.. Vi lot dem være i fred denne gangen. Unnskyld til damen på bildet som åpenbart føler seg forulempet.

00-barcelona6

2 Comments

  1. Ah, takk for fin guide! Skal definitivt teste ut noen av disse stedene :D

  2. Pingback: Sjusjøen, siste helgen i august • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.