Frukt er veldig godt akkurat som det er, friskt og ferskt. Samtidig er det uendelige muligheter for variasjon – sirup, saft, dessert eller fruktsalat. Denne fruktsalaten er enkel, men får litt ekstra puff av kokosvann, lime og pistasjnøtter.

2-3 store porsjoner

Jeg skulle få besøk av ei venninne rett etter jobb, og rasket med meg den frukten som så fin ut på butikken – en honningmelon og en boks med druer. Honningmelon smaker barndom, barføtt på verandaen, gress mellom tærne og sol i fjeset for meg, og er en definitiv melonfavoritt. Sammenlignet med for eksempel vannmelon kan den allikevel smake litt søtt og “tungt” på sitt vis, kanskje det er derfor den har fått navnet sitt. Blandet med knasende, røde druer og en dressing av kokosvann og lime får honningmelonen et friskt løft. Ristede pistasjnøtter og kokosflak på toppen gir et deilig crunch.

Denne er lett å lage til mange, og kan selvfølgelig utvides med flere frukter. Fersk ananas er helt sikkert godt oppi, det samme gjelder andre melontyper, og noen gode, saftige appelsiner er nok heller ikke feil.

Fruktsalat med kokos, lime og pistasjnøtter
1/2 honningmelon
1/2 boks røde druer
1/2 lime
1 dl 100% kokosvann
2-3 ss usaltede pistasjnøtter
2-3 ss store kokosflak

Rens og del opp melonen i terninger, legg dem direkte i en serveringsbolle. Vask og rens druene, og del dem i to hvis du har tålmodigheten til det. Bland limejuicen med kokosvannet, og hell det over frukten. Rør rundt, og la det stå så smakene får blandet seg og trukket inn i frukten.

Rist pistasjnøttene på medium varme i fire-fem minutter, før kokosflakene blandes inn og ristes i ytterligere 2-3 minutter. La det avkjøle seg litt på benken før det helles over fruktsalaten.

Vann med frisk mynte, litt mørk sjokolade og gode nøtter på bordet gjorde dette til en liten onsdagsfest, rett og slett – selvom det nok også hjalp med et glass god chablis ved siden av.