Middag, Tofu

Kitsune soba

ingen kommentarer enda

Kitsune soba er en ufattelig enkel nudelsuppe med tofu som er ferdig på under ti minutter. Den består i utgangspunktet av to ting; sobanudler og kraft. Deretter kan du gjøre hva du vil.

2 porsjoner

Ifølge VeganYumYum, hvor jeg først fant basisen til denne krafta, betyr kitsune rev på japansk, og i følge japansk folkore er reven veldig glad i tofu (why wouldnt it be?). Kitsune soba blir dermed navnet på nudelsuppe med stekt tofu på toppen.

Min Kitsune Soba består av en ingefær- og soyakraft, nudler etter ønske (hvete, bokhvete, cha soba), grønnsaker etter hva som finnes, pannestekt tofu, furikake (en blanding av ristede sesamfrø og sjøgress) og vårløk. Furikake finner du på alle asiatiske grønnsaksbutikker i nærheten av soyasausen – se etter små flasker eller bokser med forskjellige typer furikake. Det er en ideell ingrediens å ha i hus, enhver nudelrett blir så mye mer med litt furikake on top.

Når jeg lager denne, bruker jeg ingen smakstilsetning på tofuen. Det er derfor en fordel at tofuen er av god kvalitet, den står på egne, sterke ben. Usikker på tofu? Les mer om tofu her.

Kitsune soba med gulrot og bok choi
200 gram sobanudler
200 gram fast tofu
2-3 friske gulrøtter
2-3 bok choi
1-2 ss furikake
1-2 ss rapsolje
Salt

Til krafta
2 ss tamari eller soyasaus
2,5 dl vann
0,5 ss riseddik
1 ss sukker
1 ts grønnsakskraft eller –fond
1 ss ingefær

Start med krafta: Skjær av det ytterste laget på ingefæren, del den i tynne skiver, og bland alle ingrediensene i en liten kjele som får koke opp, og deretter putre på lav varme mens resten tilberedes.

Press tofuen, og skjær den i skiver på ca en halv cm. Varm opp olje i en tykkbunnet stekepanne, og la dem steke på medium/høy varme i et par minutter på hver side, med et lite dryss godt salt over. La dem renne av på kjøkkenpapir, før de skjæres i strimler eller trekanter.

Kok nudlene etter anvisning på pakken, og la eventuelle grønne grønnsaker, som bok choi, dampe i et dørslag over gryta mens nudlene koker. Gulrøttene skjæres i tynne skiver, og legges rå i hver sin serveringsskål i påvente av resten.

Nudlene skal helles av og skylles raskt i kaldt vann, før de fordeles i skåler. Bok choi/grønne ting, tofu og kraft følger raskt etter, og finhakket vårløk (som jeg glemte på bildet) og furikake strøs over til slutt.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.