Vegansk smoothie med jordbær og grapefrukt
Drikke

Grapefrukt- og jordbærsmoothie

ingen kommentarer enda

Smoothies. Litt av en verden å begi seg ut i. Noen er for søte, andre er fulle av selleri og salat, mens noen igjen er midt i blinken. Til en av sommerens lørdagsfrokoster lagde jeg denne, som jeg tør påstå ble i kategorien sistnevnte. Ikke for søt, ikke for sur, og fri for selleri (alt til sin tid, tenker jeg).

ca 1 liter smoothie

Når energinivået og kjøleskapet er omtrent like tomt på en lørdag morgen, blir det ikke en veldig staselig lørdagsfrokost, selvom jeg nettopp har flagget for å staseliggjøre helgefrokosten. En kjapp titt i fryseren ga meg allikevel håp – det var en smoothie i horisonten, og den kom til å bli rosa. Skikkelig rosa.

I fryseren fant jeg nemlig jordbær, litt mango og et brett med banan. Jeg pleier å kutte opp banan og legge i fryseren nettopp for tilfeller som dette. Ikke bare gir den smoothien en bedre konsistens, den blir også kaldere og friskere. I kjøleskapet hadde jeg ren grapefruktjuice og ferske rotab-dadler, som fungerer perfekt som søtningsmiddel og gir en god, rund smak. And so the råsa smoothie was born.

Den rosa smoothien blir både frisk og syrlig på samme tid, på grunn av grapefruktjuicen. Balansegangen mellom søt og syrlig skjer i møtet mellom jordbær og dadler på den ene siden, og grapefruktjuice på den andre. Her er det lov å smake seg frem, vi har alle forskjellige ganer.

Det er selvfølgelig mulig å bruke friske bær eller frukt istedet for frosne. Jeg foretrekker frosne fordi jeg vil ha en ganske kald smoothie med fast konsistens. Om du har frisk frukt, kan noen isbiter puttes oppi istedet. Om du ikke har ferske dadler kan det helt fint erstattes med litt honning eller agave, ettersom funksjonen er å balansere ut syrligheten i grapefruktjuicen.

Vegansk smoothie med jordbær og grapefrukt

Smoothie med jordbær og grapefrukt

5 dl frosne jordbær
2 frosne bananer
1-2 dl frossen mango
2 ferske dadler
4-5 dl grapefruktjuice

Putt alle ingrediensene i en blender (husk å fjerne stenen fra dadlene), og kjør til en fin, silkemyk og jevn smoothie. Juster konsistensen ved å holde igjen litt grapefruktjuice til å begynne med. Server straks i store glass!

Vegansk smoothie med jordbær og grapefrukt

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.