Middag

Tortilla med spicy seitan, avocado & mangosalsa

6 comments

En hel tallerken full av friske grønnsaker som knaser, mangosalsa med koriander og chilli, sprøstekt seitan og en helt perfekt avocado, godt pakket inn i en varm tortillalefse. Ja? Ja.

4 store tortillalefser

First thing first: Det er ikke nødvendig å stå på kjøkkenet i halvannen time for å lage seitan først. Om du har lyst har du lov, har du seitan i fryseren er det på tide å ta den opp, har du tofu eller annen proteinkilde er det bare å finne det frem – poenget er at den skal være stekt, og den skal være spicy. Ok? Da fortsetter vi.

Mangosalsa. Bare hør på det. Går det an at mangosalsa ikke er godt? Neppe. Frukt i middagen er ikke noe nytt her i huset, vi putter melon i salaten rett som det er, men en mangosalsa slår det meste annet ned i støvlene, altså. Lett å lage er det og, og det er den som gjør denne retten til det den er. Den, i kombinasjon med avocado. Mango og avocado, the perfect couple.

Leter du etter grunnoppskriften til spicy seitan? Den er her!

Når det gjelder grønnsakene er det ingen regler – ta det du har lyst på. Jeg pleier å lage mangosalsaen i en skål og blande grønnsakene i en annen, og ha avocado og salat, samt et par ekstra limebåter, ved siden av når lefsene skal danderes. Det går også an å kjøre tacostyle med flere skåler om dere er mange tilbords med forskjellige preferanser.

Tortilla med spicy seitan og mangosalsa
4 tortillalefser

Et par never grønn salat
En bit spicy seitan, eller passende mengde annen proteinkilde
2 ss raps- eller annen smaksfri olje (ikke oliven)
1 stor avocado

Grønnsaksbolle
8-10 cherrytomater
1/2 agurk
1 liten maisboks

Mangosalsa
1 stor, moden mango
1/2 rødløk
1/2 rød chilli
En liten bunt frisk koriander
1 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1/2 lime

Forvarm ovnen til 200 grader, slik at den er klar til tortillalefsene. Finn frem alt du trenger av grønnsaker, blandeboller, skjærefjøl og kniv.

Start med mangosalsaen. Rensk frukten og skjær den i små terninger. Det samme gjelder rødløk (jeg foretrekker den helt fersk nå som det er sesong for det) og chilli – kutt det i så små biter som du får til uten å lage mos. Bland inn olivenolje, hvitvinseddik og limesaft, samt korianderbladene. Rør rundt og la den stå for å godgjøre seg.

Vask og kutt opp alle grønnsakene du vil ha grønnsaksbollen, i passe små terninger. Skyll salaten, del avocadoen enten i terninger eller skiver, og gjør klar limebåtene og eventuell ekstra koriander å strø over.

Varm opp rapsolja i en stekepanne på medium/høy varme, og sprøstek seitan (eller alternativet) i et par minutter, så den blir varm og sprø i kantene. Om du bruker noe annet, vil jeg anbefale en krydderblanding av paprika, chilli og salt.

Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og sett de i ovnen i tre-fire minutter. Når de er klare, er det bare å pakke tortillalefsene stappfulle av alt som måtte friste.

God middag!

 

 

6 Comments

  1. Pingback: Spicy tacoboller • Green Bonanza

  2. Pingback: Quinoa-taco med chipotle i adobosaus • Green Bonanza

  3. Pingback: Risnudler med avocado, sesamtofu og mangosaus • Green Bonanza

  4. Pingback: Taco med stekt avocado • Green Bonanza

  5. Pingback: Grillet halloumi og nektarin • Green Bonanza

  6. Pingback: Proteiner fra planteriket • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.