Lag din egen iste! Himla godt. Yum yum yum.
Drikke

Grønn iste med sitron

4 comments

Det føles så innmari luksus å ha en karaffel med hjemmelaget iste i kjøleskapet! Og til alt hell – det tar bare to minutter å lage den. Jeg lager denne i en stor toliters tupperwarekanne jeg har arvet fra mormor, sånn at det bare er å hente seg et glass eller to.

Mengde: 2 liter
Arbeidstid: 5 min + avkjøling

Lag din egen iste! Himla godt. Yum yum yum.

Du blir litt tørst av det bildet, ikke sant?

Tidligere i sommer lagde jeg iste av rød te, som blir både søt og frisk på en gang. Nå har jeg lagd en iste av grønn sencha, som er minst like god, men ikke fullt så søt. Grønn te har et naturlig innhold av koffein, så om du er følsom for koffein kan det være greit å ikke ta et glass med grønn iste utpå kvelden, men kanskje heller til frokost eller lunsj. Om du ikke har sencha, bruk en hvilken som helst grønn te du liker varm – da liker du den sannsynligvis kald også.

Lag din egen iste! Himla godt. Yum yum yum.

Det aller viktigste når man lager grønn te, er at vannet ikke koker. Når vannet blir over 75 grader blir den grønne teen besk, og da blir den ikke god verken som varm eller kald. Jeg har en vannkoker som sier fra hvor mange grader vannet er, men om du ikke har det kan du følge med på vannet. Når det begynner å boble smått i det er det ca 70 grader, da kan du ta det av.

Grønn iste med sitron

2 liter vann
4-5 ss hvitt sukker
1 sitron
3 ss grønn sencha i løsvekt / 3-4 poser grønn te 

Sett vannet på kok, og finn frem en stor karaffel. Ha i sukker og press sitronen over, all saften skal med! Jeg bruker store teposer til te fordi jeg kjøper i løsvekt, og lager en knute på den. Hell vannet (70-75 grader) over sukker og sitron, og rør til sukkeret er løst opp. Ha i teposen(e), og la det trekke i 10 minutter. Klem vannet ut av teposen, og la isteen avkjøles på benken før den går i kjøleskapet.

Kan for eksempel serveres med en halv sitronskive.

4 Comments

  1. Mmmmm! Jeg lagde akkurat denne, men bytta ut sukkeret med sukrin – og det smaker kjeeempegodt! :)

  2. Iste er så godt! Men jeg synes egentlig den blir bedre når den kaldtrekkes. Mye mindre bitterhet, som jeg kan like i varm te, men som fort blir litt mye i den kalde. Har du prøvd det?

    • Hei! Ja, det har jeg, det fungerer kjempebra. Synes dog ikke grønn blir bitter om den trekkes på vann som ikke er mer enn 70 grader, men det kommer jo an på teen man bruker også. Noen er helt sikkert best å kaldtrekke!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.