I går var første dag på årets Øyafestival, og det i nye omgivelser. Tradisjonen tro har vi tatt oss fri fra jobb, og har en siste liten ferie på tampen av sommeren. Da er det også smoothies til frokost.

2 glass smoothie

Vi leker ikke frokost under Øya her i huset, og i dag var det både toast av hjemmebakt brød, fersk kaffe og store glass med smoothie. Fordelen med å ha frossen frukt og bær i fryseren er at det ikke tar mye tid eller energi å slenge sammen en frisk miks, og det er også en fin måte å unngå å kaste frukt som begynner å bli overmoden. Spesielt bananer slenger vi i fryseren, etter å ha kuttet dem opp i litt mindre biter og fjernet skallet.

Jeg har fortsatt frisk peppermynte fra innhøstingen på hytta, men det går like fint an å bruke peppermynte-te her, som man kanskje oftere har i hus enn frisk peppermynte. Brygg isåfall en dl te ganske sterk, og bruk et par teskjeer med te i smoothien. Begynn med en, og smak deg frem.

Peppermyntesmoothie
2 frosne bananer
1 dl frosne bringebær
1/4 lime, presset
4 dl ferskenjuice
5-6 friske peppermynteblader / 1 ts peppermyntete

Bland alle ingrediensene i en blender, og kjør til det har en fin smoothiekonsistens. Juster tykkelsen med juice, det kan hende du trenger mer enn det jeg har skrevet her. Det ble litt på slump, det er trossalt Øya.