Jeg liker å gjøre litt stas på folk som kommer på besøk, og årets staselige alibi på årets Øyafrokost var disse små ice popsa lagd på friske bringebær – en sikker hit!

20 stk

Jeg garanterer at disse vil falle i smak hos alle som liker bringebær og en god drink. Ikke tar det veldig lang tid, ikke er det veldig vanskelig, men resultatet er helt topp.

Du trenger tjue små shotglass (ca 2 cl) i plast, og ti ispinner. Jeg kjøper glassene på Nille og pinnene på Traktøren, men dette får du helt sikkert tak i flere steder. Jeg hadde friske bringebær fra forrige helgs hyttetur, men det går helt fint an å bruke frosne bær også. Du kan også bytte dem ut med jordbær, for den saks skyld. Ispinnene deler du i to med en saks.

Raspberry Margarita Mini Ice Pops
450 gram bringebær
1 dl sukkerlake
1 lime
2 ss tequila
2 ss cointreau
0,25 ts salt
1 dl vann
3 ss sukker til servering

Sukkerlake lager du enkelt ved å koke opp 2 deler sukker med 1 del vann. Jeg brukte 1 dl sukker og en halv dl vann. Det skal ikke koke, men røres i til sukkeret er oppløst. La den avkjøles.

Rasp skallet av lime, og press ut safta. Kjør alle ingrediensene (inkludert limeskall!) til en slags smoothie i en blender, før du fordeler den i tjue små shotglass. Pass på at du har plass til å sette dem på et brett i fryseren.

Etter en halvtime-time i fryseren tar du popsa ut igjen, og setter en ispinne ned i hver pop. Ikke dytt den helt ned, den skal ikke ut på andre siden! Tilbake i fryseren. Jeg lagde mine dagen før servering, men jeg tipper de er frosne på 2-3 timer.

For å servere: hold popsa under varmt vann, og dra av shotglasset. Plasser popsa på et brett med sukker, og voila! Festen er i gang.