Who needs meat? Med denne tacoblandingen av linser og valnøtter er tacofredagen safe!
Middag

Grønn taco med linser og valnøtter

8 comments

Du skal jobbe hardt for å gjette hva som er hovedingrediensene i denne tacoen, om man skal tro min samboers gjettekonkurranse ved matbordet i kveld. Bønner? Nope. Kikerter? Nope. Soyaprotein? Nope.

Vegansk + glutenfri
Porsjoner: 4
Forberedelsestid: 10-15 min (+30 ved bruk av tørre linser)
Steketid: 10-15 min
Total tid: 20-30 min

Taco på en mandag, dere. Bare for å være litt rebell, liksom? Ja, hvorfor ikke – når den bare består av sunne og gode råvarer kan man spise taco når som helst. Hver dag, til og med, om du vil!

Hovedingrediensen i denne tacomiddag består av grønne linser og rista valnøtter, blandet sammen og krydret med en hjemmelaget krydderblanding, stekt på lav varme i panne for å få ut overflødig fuktighet. Det smaker verken valnøtter eller linser, men blir et sunt og proteinrikt innslag på tacobordet. Dette er ufattelig lett å lage, og you meateaters out there kan notere dere denne bak øret neste gang dere får veggiser på besøk en fredagskveld.

I tillegg til linse- og valnøttblandingen kan du servere en enkel rømmesaus, med et par raspa hvitløksfedd og ferskkverna pepper oppi. Om du ikke spiser melkeprodukter, kan du bruke cashewkrem istedet. Minst like godt!

Til tacoblandingen kan du bruke alt du måtte ønske av tilleggsingredienser. Avocado, tomater, agurk, mangosalsa eller ferskensalsa, frisk koriander og litt ekstra chilli – kom med det! Jeg synes det er godt å bruke salatblader som wrap istedet for lefser eller skjell, eller en salig kombinasjon.

Grønn taco: Linse- og valnøttblanding

150 gram tørre, grønne linser (ikke puylinser, men helt vanlige)
75 gram rå valnøtter
0,5 gul løk
2 hvitløksfedd
2 ss rapsolje
1-2 ts (meksikansk) oregano
1 ts cayennepepper eller chillipulver
1 ts cumin
1-2 ts (spansk) paprikapulver
1 ts salt
1 ts nykverna pepper

Skyll linsene i kaldt vann, og la dem koke opp i godt med vann i en kjele. Skru ned varmen, og la de putre på medium varme i 30-45 minutter, til de er myke og går litt i oppløsning. Skyll av kokevannet, skyll linsene på nytt i kaldt vann, og la de avkjøles.

Rist valnøttene over medium varme i tørr panne, til de har blitt gyldne, fem-seks minutter. Pass på at de ikke svir seg. La de avkjøle.

Finhakk en halv løk, og la den surre i 1 ss rapsolje i fem-seks minutter over medium varme, til den er myk og gjennomsiktig. Kjør linsene og valnøttene sammen i en matmølle eller med en stavmikser. Det skal ikke bli en mos, de skal fortsatt ha en passe grov konsistens.

Ha i den siste spiseskjeen med rapsolje i panna, og ha linse- og nøtteblandingen over sammen med løken. Bland sammen krydderne, og rør disse sammen med blandingen, i tillegg til finhakkede eller raspede hvitløksfedd. La blandingen steke i 10-15 minutter, til overflødig væske har fordampet og krydderne har fått satt seg. Smak deg frem, spesielt med salt og chilli eller cayenne.

Server sammen med grønnsaker, salsa, dressing og innpakking etter smak, gjerne med et par limebåter og litt frisk koriander på siden.

8 Comments

 1. Pingback: Ukemeny #1 • Green Bonanza

 2. Pingback: DIY tacosuppe • Green Bonanza

 3. Pingback: Quinoa-taco med chipotle i adobosaus • Green Bonanza

 4. Pingback: Grønn taco i hjertesalat • Green Bonanza

 5. Pingback: Syv sunne middager som er fine å fryse ned • Green Bonanza

 6. Ingrid

  Hei! Kan denne lages uten valnøttene, eller vil den miste mye av smaken da? :)

  • Hei Ingrid! Du kan nok fint lage den uten valnøtter, den vil nok først og fremst miste crunch, og deretter smak. Kanskje erstatte med andre nøtter eller kjerner, for eksempel gresskar, om det er pga nøtteallergi?

 7. Pingback: Ukemeny til studenten • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.