Saftig, mørk, og deilig vegansk sjokoladekake!
Kaker og godis

Mørk sjokoladekake

3 comments

Er det noe som er bedre enn en mørk, saftig sjokoladekake med enda mørkere sjokolade på toppen?

Vegansk
1 stk 20 cm rund kake / 1 liten langpanne
Arbeidstid ink baking; ca 1 time

I motsetning til hva mange virker å tro, er det å bake vegansk lett. Spesielt når det gjelder gjærdeig er det jo ofte vegansk by default – vi bare tenker ikke på det som det, spesielt ikke om vi ikke allerede lever etter et vegansk kosthold. Søte kaker er kanskje hakket mer utfordrende, men bare såvidt. Man kan, om man vil, gå bananas med vegansk margarin og plantemelk, men det er ikke nødvendig det heller. Alt du trenger er litt natron og eplecidereddik, og kaka vil både heve og henge sammen.

Denne sjokoladekaka er utrolig enkel å slenge sammen, jeg vedder på at om du har et snev av bakelyst i kroppen fra før av, har du samtlige ingredienser i skapet allerede. Den blir mørk, saftig og luftig. Når det gjelder topping kan man gjøre akkurat som man vil – ren smørkrem, pisket krem, myntetopping – eller som jeg gjorde, en sjokoladesaus. Jeg tør vedde en tier på at du kan servere denne i et familieselskap med både konservative fedre og pripne bestemøre, og ingen vil engang tenke tanken at det “mangler noe”. For folk med laktoseintoleranse eller allergi mot egg er denne også veldig fin.

Saftig, mørk, og deilig vegansk sjokoladekake!

Vegansk sjokoladekake

300 gram hvetemel
230 gram hvitt sukker
50 gram 100% kakaopulver
2 ts natron / bicarbonate soda
1 ts salt
2 ts flytende vaniljeekstrakt
1 dl nøytral, vegetabilsk olje
3,5 dl soyamelk eller vann
1,5 ss eplecidereddik

Sjokoladesaus

3 ss kokosolje, smeltet
3 ss 100% kakaopulver
2 ss lønnesirup
1 ts vaniljessens
En stor klype salt

Bland det tørre (mel, sukker, kakao, natron og salt) i en stor bakebolle. I en mindre bolle eller litersmål blandes først soyamelk og eplecidereddik og får svelle i 4-5 minutter, før olje og vanilje røres inn. Bland det våte inn i det tørre, og rør godt til blandingen er en god kakerøre. Denne er utrolig enkel å røre sammen for hånd, så det er ingen grunn til å finne frem kjøkkenmaskina denne gangen.

Det går veldig fint an å bake denne i en vanlig springform med diameter på 20-22 cm. Det går også helt fint an å bake den i en liten langpanne. Uansett hva du baker i: Pensle formen med vegetabilsk olje, og strø over hvetemel før du heller kakerøra oppi. Da unngår du at den setter seg fast.

Stekes midt i ovnen på 180 grader, i 35-40 minutter (noe avhengig av ovn). Bruk en tynn trepinne til å sjekke om den er ferdigstekt – det skal ikke henge igjen noe deig på pinnen.

For å lage glasur: Smelt kokosolje, og rør inn kakao, salt, lønnesirup og vanilje. Vent med å helle den over til kaka er kjølig, aller helst rett før servering.

Saftig, mørk, og deilig vegansk sjokoladekake!

 

3 Comments

  1. Pingback: Sandwichbonanza, kakefest og treretters restaurantopplevelse – veganere inntar Restaurant Day | Norsk vegansamfunn

  2. Pingback: Vegansk appelsinkake | Green Bonanza

  3. Pingback: Ukemeny #1 • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.