Eller bananpannekaker, men det høres alltid mer fancy ut med Banana Pancakes. Disse er mest banan og litt annet – til frokost, lunsj, kvelds, middag eller nattmat om du vil.

2 store porsjoner / 6 pannekaker

Jeg skulle være trivelig samboer tenkte jeg, som har middagen klar når kjæresten kommer hjem fra jobb. Så da spurte jeg hva han ville ha, og svaret var pannekaker! Javel, er min umiddelbare reaksjon, for for meg er pannekaker søndagsfrokost, ikke tirsdagsmiddag, men greit, pannekaker it is.

Jeg skal veldig ærlig innrømme at disse ble til veldig på slump, så det er store muligheter for at mel og melk må justeres her. Røra skal være ganske så tjukk, i og med at dette er små tjukkaspannekaker og ikke store, tynne som man fyller med blåbærsyltetøy og ruller sammen som en lefse. Det går liksom ikke ann å gjøre feil med pannekaker, det er nå min teori.

Vi spiste våre bananaramas med naturell yoghurt, kokos- og pasjonsfruktmarmelade (fra Nicolas Vahé, helt amazingly, selges for eksempel på Gutta på Haugen her i Oslo), og et par skjeer med granola med kokos og pistasj. Om du vil spise pannekake med yoghurt vil jeg anbefale gresk eller naturell, de søte vil bli veldig søte, spesielt om du planlegger å ha litt syltetøy oppå der igjen. Frisk frukt og bær er også en hit, eller du kan go classic med lønnesirup.

Banana Pancakes
2 modne/overmodne bananer
3 egg
2-3 dl hvetemel
2-3 dl melk
1 ss brunt sukker
1 ts salt
0,5 ts bakepulver
Smør til steking

Knekk eggene i en bakebolle, og visp dem lett sammen med en stavmikser. Klem på bananene mens de fortsatt er i skallet sånn at det blir litt bananmos der, og ha bananene i bakebollen, og visp sammen eggene og bananene til en jevn masse. Rør inn hvetemel, melk, sukker, salt og bakepulver. Juster konsistensen med mel og melk – det skal være mer i retning kakerøre enn suppe.

Varm opp en god stekebanne med en klatt smør i på medium varme, og ha en liten øse med røre i panna. La den ligge i fred til det bobler i overflaten – da kan den snus, og steke omtrent like lenge på andre siden.

Dander pannekaker på tallerken, fyll på med den toppingen du vil ha, og spis!