Jeg fortsetter å slå et slag for utradisjonell pizza og poteta – i samme vending! Potetpizza med hvitløk, friske urter, småpotet i tynne skiver og litt feta og parmesan er kanskje noe av det beste jeg vet.

2 porsjonspizza / 1 langpanne

Jeg burde kanskje ha postet en klassisk pizza før jeg begynner med potetpizza og pizza med bare urter og salt, men det kan vel kanskje tyde på at jeg synes disse er vel så gode som klassisk pizza med saus og fyll. Det skal sies at jeg innimellom lager denne med en hvit saus som base, men noen ganger er det faktisk best uten noen saus i det hele tatt.

Potetpizza kan med fordel spises alene og akkurat som den er, men den er også veldig god som forrett, eller sammen med en stor, grønn salat som lunsj eller middag.

Bunnen for denne potetpizzaen er, som for alle andre pizzaer, den klassiske pizzabunnen som du finner oppskrift på her. Jeg hadde en plan om å lage èn deig og bruke halvparten av den i dag og halvparten i morgen (hver halvpart er to emner, altså fire porsjonspizzaer totalt), men så glemte jeg meg helt vekk der jeg sto, og lagde pizza av hele. Tjukkasbunn, rett og slett. Jeg foretrekker den tynne, men det ble ikke så aller verst dette heller. Uansett hva du foretrekker, tynn bunn eller tjukk bunn – det er det samme som skal oppå! Du kan enten lage opp til fire porsjonspizzaer, to langpanner med tynn bunn eller èn langpanne med tykk bunn – litt avhengig av hvordan du skal servere den og hva som eventuelt skal serveres til. Målene som er angitt under er enten til to porsjonspizzaer, eller en langpanne.

Potetpizza
6-7 småpotet, enten norsk nypotet eller amandine
1-2  ss god olivenolje
50 gram fersk feta
20 gram parmesan
3 hvitløksfedd
2 ss friske urter (timian og/eller rosmarin), grovhakket
1-2 ts havsalt
1-2 ts grovkvernet pepper

Bak ut deigen som det står forklart i den originale pizzaoppskrift-posten, og bestem deg for hvor mange emner eller hvor tjukk pizza du vil ha. Form pizzaen(e) enten rund eller ut i hele langpanna, og pensle den med olivenolje.

Skjær potetene i så tynne skiver som du overhodet klarer, med en liten og skarp kniv. Legg skivene utover pizzaen, lag et mønster om du føler for det, inntil hverandre, men ikke oppå hverandre.

Grovhakk hvitløksfedd og urter, og strø over potetene. Smuldre feta over pizzaen, og riv parmesan over. Strø over salt og pepper til slutt.

Steketiden avhenger litt av hvor bunnen din blir, men regn med 10-12 minutter, og la den heller stå et par minutter lenger om du lager tjukkaspizza.