Denne går definitivt under kategorien How To Make It Easy For Yourself, uansett situasjon: Spontaninvitert noen på middag, og trenger en dessert? Søndag kveld, og snoker i skapene? Eller bare en helt vanlig onsdag ettermiddag som trenger å piffes opp litt?

2 porsjoner

Det trenger nemlig ikke være så vanskelig. Hvertfall ikke så lenge du har en blender. Med en god blender blir livet så mye bedre. Ok, det er kanskje en liten overdrivelse, men det er ganske sant.

Denne fruktdesserten kunne like gjerne vært en smoothie, men jeg gikk for dessertfeelingen i dag, og serverte den i noen av mine favorittskåler med stett. Det synes ikke så godt på bildet, men de er orange i bunnen av skåla og blå på sidene. Designloppiskupp!

Anbefaling på generelt grunnlag: Ha frossen frukt og bær i fryseren. Denne har jeg laget på en frossen fruktsalat av forskjellige typer melon, druer, banan og eple. Går du for butikkfrysedisken, let etter den som heter tropisk blanding eller noe sånt, og legg til en banan. Gjerne en frossen. Dette har vi jo snakket om før, men vi tar det igjen: Når du har overmodne bananer på benken, for det har vi alle sammen: Kutt dem opp, legg i fryseren. Du kommer aldri til å angre. Jeg kjøpte noe så fantastisk som kokossirup sist jeg var i Stockholm og brukte den, men det går like fint med honning eller agave, eller et par ferske dadler.

Frisk fruktdessert
ca 4 dl frossen frukt
ca 4 dl naturell yoghurt
1 ss søt sirup, evt honning eller dadler

Ettersom det kun er frossen frukt og ikke noe flytende væske i denne, er det lurt å bruke isbit-funksjonen på blenderen på frukten før yoghurt og sirup pulseres inn. Bruk en slikkepott til å skyve frukta nedover igjen i blenderen hvis det stopper opp. Server i fine skåler.