Sjukt digg og enkelt: Nudler, tofu, grønnsaker og peanøttsaus.
Middag, Tofu

Nudler med tofu, rå gulrot og mild peanøttsaus

7 comments

Raskt, enkelt, take what you have, make the best of it-middag. 15 minutter brukt på middag fra start til slutt. Noen ganger er det sånn det må være, og da går jeg for nudler, tofu, en saus og noen grønnsaker.

Vegansk
Mengde: 2 porsjoner
Arbeidstid: 10-15 minutter

Ja, altså.. Jeg tuller ikke når jeg sier at nudler med tofu og en dressing eller saus er hverdagskost her i huset. For litt siden postet jeg en ganske lignende oppskrift, nemlig sobanudler med tofu, brokkoli og sterk peanøttdressing. Jeg har (tror jeg) ikke blitt senil, dette er ikke en repeatpost, men det er definitivt en variantpost. Mens den forrige peanøttdressingen var nettopp det – en dressing – er denne nye en saus. Den forrige er sterk, denne er mild, og denne stekes inn med tofuen istedet for å bli risla over.

Det blir en mer fremtredende peanøttsmak i denne milde, rett og slett fordi det er peanøttsmør i sausen. I know, crazy. Det anbefales å bruke et rent peanøttsmør, altså et som kun består av peanøtter, og ikke et lass med tilsetningsstoffer og sukker. Vi bruker denne fra Green Choice, som selges i de fleste matbutikker.

Når det kommer til nudlene, kan både hvetenudler, risnudler og sobanudler brukes, men jeg er litt i tvil om jeg ville gått for eggnudler. Jeg brukte rene sobanudler denne gangen, rett og slett fordi det var en åpen pakke. Vi gikk også for en “mer tofu enn nudler”-variant denne gangen, fordi tofu er godt og protein er viktig. Vil du ha det omvendt? Halver tofumengden og doble nudelmengden. Grønnsaksalibiet denne gangen ble rå grønnsaker og frisk vårløk, men brokkoli er heller ikke feil. Ikke paprika heller, for den saks skyld. Har du mye grønnsaker du vil ha med, kan tofumengden også nedjusteres.

Her har jeg faktisk funnet svart tofu, den er ekstra fast i formen. Så lenge den er fast, er det samme hvilken du bruker.

Sjukt digg og enkelt: Nudler, tofu, grønnsaker og peanøttsaus.

Nudler med tofu og mild peanøttsaus

100 gram nudler
400 gram rå, naturell tofu
2 ss smaksfri, vegetabilsk olje
3 gulrøtter
2 vårløk

Til sausen

2 ss peanøttsmør
2 ss soyasaus
1 ts sriracha (kan sløyfes)
2 hvitløksfedd
0,5 ts toasted sesame oil
0,5 ts riseddik
0,5 ts agave, mirin eller sukker
3 ss varmt vann

Start med tofuen. Om du har tid, kan du legge den i press, om ikke – dropp det. Del opp tofuen i terninger, og la de steke i olje i stekepanne over medium/høy varme. De trenger ikke røres så veldig mye i – la dem ligge i fire-fem minutter til de til de er gyldne, og så snu dem. Thats all. Kok nudler etter instruksjon på pakka, og hell av vannet før du har nudlene tilbake i kjelen, og rører inn litt sesamolje.

Rør sammen alle ingrediensene til sausen. Når tofuen er gylden på hvertfall to kanter og har blitt litt crispy, rører du inn sausen i tofuen, blander alt sammen i panna, og fjerner den fra varmen.

Ha nudler, tofu, friske grønnsaker og vårløk over i serveringsboller, og strø gjerne litt furikake, peanøtter eller koriander over på toppen. Om du ikke har en ferdig furikakeblanding, kan du riste et par teskjeer med sesamfrø i panna, og strø over helt til slutt.

Nysgjerrig på tofu? Sjekk ut How about that tofu!

 

Oppdatert 07.12.15

7 Comments

 1. Pingback: Ferske vårruller med bakt tofu | Green Bonanza

 2. Anonym

  Åh, dette lagde jeg i går, og det var kjempegodt! Har alltid vært litt skeptisk til tofu i løpet av alle mine år som veggis, men i det siste har jeg hatt noen positive tofu-erfaringer – og dette var absolutt en av dem! Mye bedre enn forventa :) Jeg stekte vårløken med masse sopp og brokkoli, og lagde ekstra saus til å blande i grønnsakene. Gleder meg til rester til lunsj etterpå!

  Vil også få sagt at du har en kjempefin og inspirerende blogg. Oppdaget den da ukemenyen din ble lagt ut på Vegetarbloggen, og det er jeg glad for. Supert av du har mange veganske oppskrifter også, siden jeg prøver å spise hovedsaklig vegansk. Jeg skal garantert prøve flere av oppskriftene dine framover :D

  • Hei! Tusen takk for veldig hyggelig kommentar. Og så bra at tofu omsider er stas! Jeg hadde det på akkurat samme måte. :)

 3. Pingback: Tofu med sriracha- og peanøttsaus | Green Bonanza

 4. Pingback: Blomkålris med bakt tofu og peanøttsaus | Green Bonanza

 5. Toril

  Ok, ny favoritt:)

 6. Pingback: 10 favoritter: Oppskrifter med tofu • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.