Blomkål og spaghetti sammen, sier du? Hell yes!
Middag

Spaghetti med pesto og bakt blomkål

8 comments

Noen ganger skal middagen både være god og skje fort. Det raskeste i verden er jo å koke pasta, men what else? Med en krukke brødtopping i skapet, som du har vært lur nok til å lage på forhånd, og litt bakt blomkål, er luksusspaghettien i boks før du vet ordet av det.

Vegansk
Mengde: 2 porsjoner
Arbeidstid: 15 min

Det høres kanskje rart ut, å kombinere spaghetti med pesto og ovnsbakt blomkål, før her til lands er vi dessverre godt vant til å spise gjennomkokt, stakkarslig blomkål. Well! No more! Her er din nye blomkålfavorittmiddag!

Vi har alle noen middagsretter vi alltid vender tilbake til, og denne pastaen med ovnsbakt blomkål er en av mine favoritter. Jeg har heiet på ovnsbakt blomkål før, samtidig som jeg tilogmed har kalt blomkål for usexy, men halleluja, så godt blomkål blir når den bakes i ovnen med olivenolje, salt og pepper. Full av smak og crunch på utsiden, og myk og smakfull inni.

Blomkål og spaghetti sammen, sier du? Hell yes!

Det er få ingredienser som trengs for å lage en god og smakfull middag her. Pestoen kan du helt fint kjøpe på butikken, det er lov. Om du spiser vegansk, pass på at den er melkefri, den du går for. Jeg baker noen hvitløksfedd sammen med blomkålen i ovnen, de er som små surprises underveis i måltidet. Og ofte har jeg et glass med sprø brødtopping stående etter å ha glemt å spise opp noe brød, som fungerer helt nydelig som topping. Om du ikke har det, eller ikke vil ha det, kan du for eksempel bruke Not Parm istedet. Med litt salt og basilikum, er middagen faktisk servert!

Blomkål og spaghetti sammen, sier du? Hell yes!

Denne er også lett å lage til mange – jeg tror det meste jeg har laget den til, på et kjøkken som ikke var mitt attpåtil, er tolv personer. Det går helt fint, så lenge du har stor nok pastakjele. Blomkålen ovnsbakes på varmluft, så du kan bake på flere brett samtidig. Fiks ferdig i en fei!

Pasta med bakt blomkål og sprø brødtopping

200 gram spaghetti
1 lite blomkålhode
4-5 hvitløksfedd
3 ts god, vegansk pesto 

Sprø brødtopping
Evt bladpersille eller basilikum
Olivenolje
Salt

Sørg for å ha ovnen på 200 grader når du begynner med middagen. Om du ikke har brødtopping fra før, lag den først.

Kutt opp eller bruk hendene til å dele blomkålen i små buketter. Bland dem sammen med 1 ss olivenolje, salt og pepper. Om du vil bake noen ekstra fedd med hvitløk, legg dem sammen med blomkålen på bakebrettet, og sett det i ovnen, på varmluft. Også her er tiden avhengig av størrelsen, men rundt 15 minutter bør du regne med. De skal være gyldne og litt brune på utsiden, og hvitløksfeddene bakes i skallet.

Kok pasta etter anvisning på pakka, og rør inn en pestoen, før pastaen blandes med blomkålen. Strø over brødtopping om du bruker, og gjerne litt friske urter.

Blomkål og spaghetti sammen, sier du? Hell yes!

 

Denne oppskriften, som opprinnelig ble publisert i august 2014, har fått en like makeover i mars 2017. Enkelte deler i selve oppskriften er forandret, og den har fått nye bilder. Jeg håper du fortsatt liker den!

 

8 Comments

 1. Hege Segerblad

  Hei! Veldig fin blogg, gleder meg til å prøve oppskriftene dine. Har du et tips til hvor jeg kan finne vegetarisk parmesan i Oslo? Hilsen Hege

  • Hei Hege! Takk for hyggelig kommentar. :) Såvidt jeg vet er det ingen steder i Oslo som selger helvegetarisk parmesan, dessverre. Muligens Fromagerie på Løkka eller en av ostebutikkene på Mathallen?

 2. Pingback: Crunchy crunch-topping | Green Bonanza

 3. Sofie

  indikerte du til vegansk parmesan i oppskriften? er jo vegansk vår du har skrevet ukemeny til..

  • Hei Sofie! Takk for kommentar. Parmesan er for eventuell servering i denne oppskriften, ikke essensiell for retten i seg selv, men du har selvfølgelig rett! Jeg har lenket til den veganske varianten av parmesan. Tusen takk for at du så det og sa fra :)

 4. Pingback: Ovnsbakt blomkål • Green Bonanza

 5. Hei!

  “blir noen små surprises”, er det en ting å spise hele hvitløksfedd??

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.