Spaghetti med brokkoli, chilli og persille

Enkelt, men godt. Vi har alle noen pastaklassikere som ikke tar lenger tid å lage enn det tar pastaen å koke, og dette er min go to når det er lite tid, eller når motivasjonen for å kokkelere ikke er helt på topp.

Mengde: 2 porsjoner
Arbeidstid: 10-15 min

Dette var en gjenganger mens jeg studerte. Spaghetti med ketsjup er en studentklassiker, men jeg har aldri vært noen stor fan av ketsjup, og det får da være måte på hvor kjipt man skal spise selvom lommeboka er slunken. Jeg kalte det P-middag, fordi det viktigste var pasta, persille, parmesan og pinjekjerner. Jeg sørget for å kjøpe en parmesanbit og et par poser med pinjekjerner når lønn og studielån kom inn, og når det begynte å knipe trengte jeg bare spaghetti, hvitløk, chilli, bladpersille og en brokkoli. Ca tjue kroner på nærmeste grønnsakssjappe, og det holdt til flere middager. Ah, those were the days..

Det er enkeltheten i denne som gjør den så god. Du kan selv justere hvor sterkt du vil ha det med hvitløk og chilli, og mengden parmesan og rista pinjekjerner justerer hvor fyldig middagen føles. Brokkoli er sunt og godt sammen med pasta, men det går like fint uten. Bladpersille er det friske alibiet.

Kjapt, godt og enkelt: Spaghetti med brokkoli, chilli og bladpersille redder enhver middag på ethvert budsjett.

Spaghetti med brokkoli, chilli og persille

200 gram spaghetti
1 brokkoli
2 ss olivenolje
4 hvitløksfedd
2-3 cm rød chilli
2 håndfull bladpersille
1 håndfull tørr-ristede pinjekjerner
1 håndfull revet parmesan

Salt og pepper
Sett spaghettivannet på kok med litt salt i. Finhakk hvitløk og chilli, og legg i (kald) stekepanne sammen med olivenolje. Skyll brokkolien, og brekk av bukettene. Skjær av det ytterste laget på brokkolistilken, og skjær denne i små terninger (det er egentlig stilken som er brokkolien, bukettene er bare pynten).

Idet du har pastaen i kokevannet, skrur du på plata. Når oljen begynner å boble rundt hvitløk og chilli, har du brokkolien oppi panna, sammen med en klype salt og noen kvernrunder med pepper. La det surre på svak varme til spaghettien er ferdigkokt. Hell av kokevannet (hold gjerne igjen et par spiseskjeer), og ha grønnsakene samt grovhakket bladpersille oppi gryta sammen med pastaen, parmesan og en god runde med pepper. Rør rundt mens det får surre i et lite minutt, sånn at oljen med all sin hvitløk- og chillismak får festa seg i spaghettien. Strø pinjekjerner over til slutt.

 

Oppdatert 15. november 2015

 

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Linda

    Dette ser alt for digg ut! Har du tips til en proteinkilde jeg kunne tilsatt denne retten? Prøver å legge om til veganerlivsstilen, men synes det er litt vanskelig, særlig når jeg trenger en del proteiner siden jeg trener en del styrke.

    • Hei! Dette er digg, det har du rett i. Her tenker jeg at det kan være godt med noen strimler seitan, som krydres med de samme urtene som her. Seitan er forøvrig godt å lage opp i passende “klumper” og fryse ned, så har du alltid mengder med protein klart i frysen!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.