Lasagne med hvit saus, tre oster og spinat

Dette er en Rolls Royce-lasagne. Tre typer ost, bechamelsaus og spinat er hovedkomponentene, i tillegg til gode ting som bladpersille, sjalottløk og salvie. Hvem trenger vel tomatsaus?

Mengde: 3-4 porsjoner
Arbeidstid: 30 minutter
Steketid: 20-30 minutter

Ingen kan påstå at dette er en direkte sunn lasagne, men om vi alltid skulle spist 100% sunt hadde matlivet etterhvert blitt passe stusselig, eller hur? Denne lasagnen blir så mektig at èn lasagne lagd i en brødform er middag til fire personer, om du serverer den med masse grønn salat og godt brød på siden. Denne tar litt tid å sette sammen, og krever litt forskjellige typer ingredienser man kanskje ikke har i skapet til vanlig, men om du skal diske opp med noe stas en fredag eller lørdag, så anbefaler jeg denne, sammen med et glass god rødvin.

Jeg serverte lasagnen sammen med en enkel grønn salat av tre typer salat, samt rødløk som hadde blitt marinert i sitronsaft i en timestid, for å få vekk den sterke og bitre løksmaken, friske cherrytomater, rista pinjekjerner og en god fikenbalsamico. Lasagnen blir veldig fast, og er lett å servere pent på tallerken.

Lyst til å prøve en skikkelig rolls royce-lasagne? Her er den, med hvit saus, tre oster, spinat og salvie.

Lasagne med tre oster & spinat

Fyll:
200 gram fersk spinat
250 gram (1 boks) ricotta eller feta
125 gram (1 stk) fersk mozarella
2 egg
En liten håndfull bladpersille
1 ts salt
1 ts grovkvernet pepper
8 lasagneplater

Saus:
2 sjalottløk
3 hvitløksfedd
2 ss ordentlig smør
2 ss hvetemel
6-7 dl h-melk
1 ts salt
0,5 ts muskat
2 ss finhakket frisk salvie
50 gram parmesan (delt i to)

Start med å lage fyllet. Kok opp vann og hell over spinaten, og la det stå i fire-fem minutter. Hell av vannet, og skyll spinaten i kaldt vann, og klem ut så mye vann som mulig med hendene. 200 gram frisk spinat ser mye ut, men du kommer til å stå igjen med en liten ball med spinat i hendene på dette tidspunktet. Finhakk spinaten, og ha i en bolle.

I spinatbollen, bland inn ricotta, mozarella skåret i små terninger, finhakket persille, samt salt og pepper. Knekk eggene en kopp for å sjekke at de er ok, og pisk dem lett med en gaffel før de blandes inn i spinat- og osteblandingen. Sett til side.

Lyst til å prøve en skikkelig rolls royce-lasagne? Her er den, med hvit saus, tre oster, spinat og salvie.

Finhakk sjalottløk, og varm opp en tykkbunnet gryte med løk og smør. Mens det blir gyldent, finhakk hvitløksfeddene, og ha disse oppi når løken har blitt gylden. La det surre et lite minutt, før hvetemel røres inn. Bruk en visp og rør godt, og la smør- og melblandingen boble i et par minutter på medium varme, før du har i en fjerdedel av melken, samt salt. Visp ut eventuelle klumper, og rør for at det ikke skal brenne seg eller koke. Spe i melken litt etter litt til sausen tykner og har en god konsistens. Ha i muskat og finhakket salvie, og halvparten av parmesanen, finrevet.

Jeg lagde denne lasagnen i en litt bred brødform, men det går fint med en ildfast form også (men kanskje ikke den største du har). Jeg bygde min med fire lag fordi det var god plass i høyden, men se an mengden fyll og saus du har. Husk at du skal ha igjen saus til å ha på toppen. Start med litt saus i bunnen av formen, deretter plater, fyll og saus igjen. Fortsett lagvis til du har brukt opp både fyll og saus. Siste lag er saus og siste halvpart av parmesan.

Stek lasagnen på 200 grader midt i ovnen, i ca 30 minutter. La lasagnen hvile i et par minutter før du deler den i porsjoner.

Lyst til å prøve en skikkelig rolls royce-lasagne? Her er den, med hvit saus, tre oster, spinat og salvie.

← Previous post

Next post →

1 Comment

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.