Alle som er født tidlig nok til å ha et minne av nittitallet, vet veldig godt hva en nittitallspizza er. Den har himla tjukk bunn, et lass med fyll, og et enda større lass med ost (det vil si norvegia) oppå der igjen. Og viktigst av alt: Den spises på en lørdag. 

En stor langpanne

Vi har reist til fjells for helgen, og etter å ha brukt fem timer på å gå halvannen mil oppe i fjellet sammen med mine foreldre, min fantastiske søster og hennes samboer var fortsatt været godt nok til at det gikk an å sitte barfott i singlet og ta en øl på verandaen før det var på tide å starte med middagen. Og det var da det skjedde. Øystein og Erik begynte å drømme om en skikkelig nittitallspizza. En tacopizza. Tjukk bunn. Masse fyll. Et lass med norvegia (noen annen ost er det visst ikke lov å bruke). Og, stjernen på verket: Ananasbiter på toppen. Jajamensann, tenkte jeg. Nå er nittitallet på gang her, og sånn ble det. Det er tross alt lørdag.

Det passet jo ganske greit med tacopizza på lørdag, ettersom vi hadde spist taco på fredag. Ingen skal komme her og påstå at vi ikke følger tradisjoner, om ikke annet. Vi hadde igjen vegetartacofyll basert på Santa Marias vegetariske tacomix, og den utgjorde basen for fyllet. Jeg tror jeg allikevel har klart å skrive oppskriften slik at du ikke trenger å spise taco på fredag for å spise tacopizza på lørdag, om du ikke har veldig, veldig lyst. Om du ikke har lyst til eller ikke får tak i tacomixen (den selges på de fleste matbutikker, se i tacohylla), kan du bruke ren TVP, en boks tomater og en egen krydderblanding. Men det ville jo ikke vært veldig nittitalls av deg.

Tacopizza 90s style
Pizzabunn av 500 gram hvetemel
1 stk Santa Maria Vegetarian Taco Mix
1 boks grovhakkede tomater
2 dl vann
1/2 gul løk
2 hvitløksfedd
1 ss rapsolje
1 liten boks mais
1 liten boks ananas i biter
Et lass med norvegia
Tørket oregano
Nachochips

Lag pizzadeig, og la den heve i en times tid. Finhakk hvitløk og løk, og la det surre et par minutter i en gryte sammen med rapsolje. Bland inn tacomix, 2 dl vann og tomater, og la det koke på lav varme i fem-ti minutter. Hell vannet av maisen, og ha denne i gryta. Fordel pizzasausen utover bunnen. Riv et lass med norvegia og legg oppå pizzabunnen, før ananasbitene legges utover pizzabunnen (gjerne med millimeterpresisjon). Strø over et par teskjeer med tørket oregano, og legg over et par håndfull nachochips.

Stekes langt ned i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Serveres gjerne med rømme blandet med pepper og chilli, og kanskje litt ekstra nachos. Det er tross alt lørdag.