Du vet den følelsen når du både er sulten, og har lyst på noe godt, men ikke har så veldig lyst på mat? Smoothie er ganske ofte løsningen, og hvis du hiver oppi ting som skyr, havregryn og chia, begynner det å ligne et måltid.

Kan gjøres vegansk
Mengde: 2 smoothies
Arbeidstid: 5 min

Jeg tenker mer og mer på at det er gode handlevaner som legger grunnlaget for et godt kosthold. Å ikke bare handle inn til det man trenger der og da, men å tenke litt lenger frem i tid på situasjoner som kanskje, eller kanskje ikke, kan oppstå. Når det gjelder smoothie er det også sånn at du sjeldent klarer å gjøre feil, så ved å sørge for at det til enhver tid ligger frosne bær i fryseren, litt yoghurt eller juice i kjøleskapet, og litt næringsrike mandler, havregryn eller frø i skapet, så har du alltid muligheten til å lage en smoothie.

I denne smoothien er det både havregryn og chiafrø. Chiafrø blir litt gelè-aktige når de blir bløtlagt, og om du ikke liker den konsistensen sånn kjempegodt, så kan de kjøres til et fint mel først og deretter bløtlegges. Da får du den samme gode næringsrike effekten, men slipper unna frøene. Chia er jo en såkalt superfood – det er fullt av fiber, antioksidanter, protein, og bidrar til en god fordøyelse og en super metthetsfølelse. Godt for så mangt, med andre ord.

Sunn & mett-smoothie

3 dl frosne bringebær
2 dl frosne blåbær
1 dl rips- eller bringebærsaft
2 dl vann
2 ss chiafrø
5 ss lettkokte havregryn

enten: 1 boks bringebær & fersken-skyr, evt en yoghurt med røde bær
eller: 1 boks kokosvann

Bestem deg for om du vil finmale chiafrøene eller ikke, gjør det du bestemmer deg for, og legg dem bløtt i vannet. Kjør alle ingrediensene i en blender til det har blandet seg godt, et lite minutt pleier å holde. Juster eventuelt med mer vann.

 

Oppdatert 19.06.15