Blogg

Matpakke til markatur

2 comments

Det er ikke bare noe man sier, at mat smaker bedre utendørs. Det er virkelig noe med det. Og det trenger ikke være så veldig avansert, så lenge det har vært i nærheten av et bål, og man drikker kaffe fra termos samtidig.

2 matpakker

Vi er heldige, som har så mange venner med så mange fine initiativ i seg. I dag hadde vi avtalt å gå tur i marka sammen med min søster og hennes kjæreste, og i tillegg ble vi invitert på frokostgrilling ved et lite vann i Lillomarka. To planer ble til èn, og vi spiste først frokost ved vannet, og så gikk vi godt over en mil i marka etterpå. Ordentlig friskus, veldig deilig.

Folk som har kjent meg en stund har stort sett slutta å spørre om hva jeg spiser fordi jeg ikke spiser kjøtt, men ett spørsmål som henger igjen, er grilling. Hva spiser jeg når alle andre griller? Tørr matpakke? Svaret er jo såklart at alt kan grilles, og veggismat på grill er helt fantastisk, men når det i tillegg skal fraktes ut i marka? Det er ikke bare å pakke en pølsepakke og ketsjupflaska? Nei, sant nok – men det er ikke så veldig mye mer som skal til heller.

Aliminumsfolie gjør livet som bålgrillende veggis enkelt. Vi lagde to ostesmørbrød hver, med dobbel skive, og pakket dem inn i alu-folie. Mitt hjemmebakte brød gjør seg veldig godt som ostesmørbrød, så med det, ost, sennep og ketsjup – og mer trengs det ikke! Grillet banan er også på dagorden: Banan pakkes inn som den er i alu-folie, legges på bål eller grill, og der får den være i fred i en halvtimes tid. Snittes opp med en skarp kniv, og overstrøs med en blanding av sukker og kanel man har hatt med seg hjemmefra, og voila. Halleluja, altså. Grilla banan, dere. Det er lykken.

Det trengs strengt tatt ingen oppskrift her, men for ordens skyld, så tar vi det.

Ostesmørbrød grilla på bål
8 skiver brød
Smør
Ost
Sennep
Ketsjup
Alu-folie

Smør halvparten av skivene med smør, sennep og ketsjup, legg på ost, og legg en annen skive over. Pakk alu-folien sånn som du gjør når du pakker matpakkepapir, men pass på at det er passe stramt nok. Noe avhengig av varmen på grill og bål naturligvis, men 15-20 minutter er et godt utgangspunkt.

16-markamat2

Banan på bål
2 banan
alu-folie
2 ss brunt sukker
1 ss kanel

Pakk bananene godt inn i litt folie, og pass på at de er ganske godt pakket sammen. Du kan eventuelt skjære et snitt i dem og legge inn noen biter med mørk sjokolade, om du ikke vil bære på sukker og kanel. Bland sukker og kanel i en liten boks, og putt alt i sekken. La dem ligge på grill eller i bål i ca 20 minutter. Snitt bananen med skarp kniv, og dryss over sukker og kanel.

16-markamat3

2 Comments

  1. Pingback: Påske! • Green Bonanza

  2. Pingback: Grillet halloumi og nektarin • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.