Blings med guacamole, chillistekt tofu og five minute cashew cream

Noen ganger er det beste i verden en tjukk blings med ferskt brød, pakka full av godt pålegg. Kok en kopp te ved siden av og kryp opp i sofaen foran yndlingsserien, og kvelden er redda.

2 blingser

Jeg er veldig usikker på om det er noen vitenskapelig definisjon bak dette, men for meg består en blings av to tjukke skiver godt brød, hjemmebakt eller bakeribrød, med masse godt pålegg mellom. Pålegget kan ikke bare være ost rett fra kjøleskapet, det må være kjærlighet og omtanke i forberedelsen av blingsepålegget. Først da er blingsen en fredagskveld verdig.

Det finnes selvfølgelig snarveier. Jeg lager denne blingsen med guacamole, srirachastekt tofu og five minute cashew cream. Det går an å droppe guacamole og bare skjære skiver av avocadoen, for eksempel. Eller om du har et ferdigpålegg i kjøleskapet som du vil bruke istedet for tofuen. Uansett, så er det kombinasjonen av avocado, chilli og cashew som er top of the pops her.

I god blingsånd skal alt kunne forberedes samtidig og uten noe særlig ventetid, så her blir verken tofuet presset eller cashewnøttene bløtlagt over natta. Funker så fint, atte!

Blings med guacamole, chillitofu og cashew cream
4 gode brødskiver

4 spiseskjeer guacamole (evt avacado naturell)
2-3 spiseskjeer Five Minute Cashew Cream
4 friske salatblader
1 stor / 2 små røde tomater
2-3 salatblader
200 gram tofu naturell
2 ss soyasaus
2 ss vann
1 ss sriracha, evt chilliolje/pulver (juster mengden)
1 ts agave (evt honning)
Smaksnøytral olje

Start med å lage guacamolen og cashewkremen etter sine respektive oppskrifter. Om du har gjort begge deler før og synes multitasking er opp, kan begge deler lages mens tofuen stekes i panna, men om du er usikker på hvordan alle disse sakene oppfører seg, kan det være greit å ta en ting om gangen.

For å steke tofuen, skjær tofuen i skiver på ca en halv cm. Varm opp et par spiseskjeer smaksnøytral olje i en stekepanne, og legg skivene nedi, på medium varme. De trenger bare å snus èn gang, når de har begynt å bli gyldne.

Bland sammen soyasaus, chilli, vann og agave/honning i en liten skål, og løs til nektaren er løst opp. Når tofuen er gylden på begge sider, ha halvparten av blandingen i panna, og rist forsiktig på den slik at det ikke brenner seg. Snu tofuene når det meste av væsken er fordampet/absorbert, og ha over den andre halvparten av marinaden. Ta tofuen av stekeplata.

Smør guacamole på alle brødskivene, og legg salat, tomat og tofu på to av dem. Ha på passende mengde cashewkrem, litt nykverna pepper, og legg de to guacamoleskivene over de med masse pålegg. Kok en kopp te, og nyt kvelden.

 

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Oooh, ser godt ut altså! Kjempefint bilde også :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.