Noen ganger skjer dette: Man står på hytta, skulle kanskje ha lagd et eller annet til dessert, ser hva som finnes… Og vips, så har man en skikkelig god og skikkelig enkel dessert. Lager seg sjæl gjør den og.

2 porsjoner (dobles og triples lett)

Så det var sånn: På hytta, seks personer pluss en happy go lucky-ettåring, masse middagskokkelering på gang, vært på tur i fjellet, ullsokker og mjuke klær, ingen plan om  gå ut døra igjen før neste dag, ticket to ride klart i esken. Dessert, ja. Det hadde jo vært kjekt. Ja. Okei. Nei, det har vi ikke handla inn, gitt. Nehei. Men hva har vi da, dere. Jo, vi har selvfølgelig et lass (og da mener jeg lass) med norske aromaepler fordi jeg har en samboer som kunne overlevd på norske aromaepler, og vi har vaniljeyoghurt. Og sukker og kanel finnes jo alltid.

Da kuttes eplene opp i tynne båter, legges utover i en stor ildfast form, sukker og kanel drysses over i bøtter og spann.. Og så skulle man kanskje hatt noe væske oppi der, for å få karamellisert disse eplene? Ja? Ja, men sånn flaks at jeg står med et glass god eplecider i hånda da, dere! Jaggu! Oppi med den. Inn i ovnen. Hej då.

Varm (og veeeldig enkel!) epledessert
2 røde epler, gjerne norsk aroma

2 ss sukker
1 ts kanel
1 dl eplecider, evt eplejuice

Kutt eplene i tynne båter, og legg disse i en ildfast form. Om du vil være fancypants kan du legge dem i et lekkert mønster, eller så kan du bare slenge dem oppi litt her og der. Dryss over sukker og kanel, og hell over eplecideren.

Sett formen i ovnen på 200 grader, og la den stå og godgjøre seg i 45-60 minutter. Rør gjerne litt rundt underveis, og dryss eventuelt litt mer sukker over eplene halvveis i steketiden for litt mer karameliseringens skyld. De blir igrunn bedre jo lenger de får stå, men all cideren bør ha fordampet. Da skal eplene være så myke at du kan spise de med teskje! Halleluja! Yoghurt, is eller saus av typen vanilje passer utmerket ved siden av.