Thaisalat med mango og avocado
Salat, Tofu

Thaisalat med mango, peanøtter, koriander og kokos- og currydressing (alt som er godt!)

Nivå Enkel 6 comments

This is it. Jeg kan legge ned Green Bonanza. Jeg har funnet den ultimate salaten med den ultimate dressingen. I kid you not. På toppen av det hele er det så enkelt, så enkelt!

Vegansk + glutenfri
Mengde: ca 2 porsjoner
Arbeidstid: 10-20 minutter

Oppdatert 17.06.15

Jeg skal selvfølgelig ikke legge ned Bonanza, men om noen hadde tvunget meg til det i morgen hadde jeg vært happy uansett. Altså, noen ganger blir man bare så sjukt glad over hvor godt noe smaker, og i går var en sånn dag. Jeg ville ikke engang dele! Selvom jeg hadde laget dressing nok til minst fem!

Avocado og mango har lenge vært en favorittkombinasjon hos meg, både i tortillas, sushi eller som enkel salat. I dag har den hellige treenighet oppstått, når avocado og mango møter dressingen med kokosmelk, currypaste og den hemmelige ingrediensen peanøttsmør. Yes, you heard me. Peanøttsmør. Tenk litt på det, du.

Vi snakker da om helt rent peanøttsmør, det som kun består av peanøtter og den oljen som oppstår når peanøtter finkvernes. Det finner du i hylla på de aller fleste matbutikker nå om dagen (takk gud). Jeg brukte hjemmelaget currypaste, men det er ingenting i veien for å bruke en fra glass. Bare pass på at den heter thai og ikke india. Uansett hva du gjør, ikke dropp peanøttsmøret!

SAMSUNG CSC

Salaten i seg selv er enkel nok: Grønn salat, vårløk, mango, avocado, tørrista peanøtter og koriander. Bakt eller stekt tofu. Det går helt fint å lage denne uten noe varmt, og det går like bra å ha oppi noe annet enn tofu. Paprika er sikkert godt, om du er sånn som liker den rå.

Om du har muligheten til å røre sammen dressingen mellom en halvtime og et par timer før middag, rekker smakene å sette seg godt. Om ikke, så går det like bra det også. Du har uansett igjen nok til at du får på lunsjen og middagen dagen etter, om du klarer å begrense deg. Om du skal lage til fler enn deg selv er det kjempelett å lage mye salat, oppskriften på dressingen holder til flere porsjoner.

Om salat med mango, avocado, curry, kokos og peanøtter er en rar kombinasjon? Kanskje - men veldig godt!

Kokos- og currydressing

2,5 dl ren kokosmelk (ikke lightversjon)
2 ss peanøttsmør
2 ts currypaste (feks hjemmelaget)
1 lime, presset

Thai-salat

2 håndfull grønn salatblanding
1 avocado i skiver
1/2 mango i skiver (eller mer, om du vil!)
1 vårløk, finhakket
2 ss tørristede peanøtter
Frisk koriander

Du kan, om du vil, kjøre alle ingrediensene til dressingen i en blender eller stavmikser, men jeg vispet dem bare sammen for hånd, det går helt fint. Sett den kaldt så lenge du har tid til å la den stå i fred.

Vask og gjør klar salatingrediensene, og bland dem sammen enten i en serveringsbolle eller porsjonsfat. Strø frisk koriander og peanøtter over til slutt, og server med dressing. Masse dressing!

Om du vil spise den med bakt tofu: Del fast tofu i staver, og legg dem i en brødpose sammen med 1 teskje currypaste. Blås litt luft i posen, og rist forsiktig så tofuen dekkes av currypaste. Legg tofuen utover et bakebrett, og bak på 200 grader midt i ovnen i 15 minutter.

Om du vil spise den med stekt tofu: Kutt tofuen i terninger, varm opp nøytral olje i en stekepanne, og stek tofuen gylden på alle kanter. Serveres varm.

Oppskriften ble oppdatert med nye bilder 20.02.16. På bildene er det også salat og agurk i salaten.

6 Comments

  1. Synd for meg da som har hyperallergi mot peanøtter…….. blir det ingen god salat om man lager av hasselnøttsmør/mandelsmør/pinjekjærnesmør eller lignende.. isteden?

    • Hei Sus! Maks sympati for allergi. Jeg er dog ganske sikker på at dette blir veldig godt med annet nøttesmør og andre rista nøtter på toppen også. Kanskje hasselnøtt? Prøv! Hører gjerne fra deg om hvordan det gikk :)

  2. Karianne

    Bruker du rød, gul eller grønn karripasta til denne retten her?

  3. Pingback: En liten oppdatering på bokprosjektet • Green Bonanza

  4. Pingback: Umami - hva er det, sånn egentlig? • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.