Alt som er gult er godt! Er det ikke sånn? Her møter søramerikansk creamed corn currybakt blomkål og hjemmelagde jordskokkchips. Søtt, salt og sterkt på en og samme tallerken!

Glutenfri
Porsjoner: 1
Forberedelsestid: 20 min
Steketid: 20 min
Total tid: 40 min

Planen min var å lage hummus til de curryristede blomkålene jeg nettopp hadde satt inn i ovnen, og kom på at jeg ikke hadde ferdigkokte kikerter. Nehei, tenkte jeg, bare blomkål og jordskokkchips er jo kanskje litt lite til middag. Det vi dog alltid har i skapet er mais på boks, av den gode typen, den som heter noe med green (såklart), så da ble det sånn. Jeg var usikker på om den kremete maisen og den sterke blomkålen kom til å fungere sammen, men helt ærlig: Det ble kjempegodt.

Blomkål er nok min supergrønnsak, jeg føler jeg bruker det hele tiden og alltid påstår at blomkålen er undervurdert, hvilket jeg mener at den er. Den kan brukes til alt! Alt! Jeg lagde min egen curryblanding, putta blomkålbuketter, krydder og litt olje i en pose og rista på den, før alt ble lagd utover et bakebrett og bakt i ovnen. Veldig enkelt, veldig godt. Maisen får en runde i panna med litt smør, løk og fløte, og jeg kjørte den et par sekunder i blenderen for å få den kremete. Det går det selvfølgelig an å droppe, om du synes det er litt styrete. Jordskokkchips er fryktelig enkelt å lage selv, men pass på varmen, og ha et lokk tilgjengelig ved siden av gryta.

Kremet mais med currybakt blomkål og jordskokkchips
1/2 blomkålhode

1-2 ss olivenolje
2 ts turmeric
1 ts cumin
1/2 ts tørket timian

1/4 ts kanel
1/4 ts muskatnøtt
1/4 ts salt

ELLER: ferdig curryblanding, 2-3 ts
1 liten boks mais
1 ts smør
1 sjalottløk
1 dl fløte
2 jordskokk
Rapsolje
Salt og pepper

Start med blomkålen. Del den opp i små buketter, og bland krydderblanding eller finn frem en god ferdig curryblanding. Ha blomkål, krydder og olivenolje i en bolle eller en pose, og bland alt godt sammen. Legg det utover et bakebrett med bakepapir, og sett i ovnen på 200 grader. Blomkålen skal bakes i 10-15 minutter.

For å lage jordskokkchips, vasker og skjærer du jordskokken i så tynne skiver som du klarer (jeg skreller den ikke først). Varm opp noen cm rapsolje i en tykkbunnet gryte du har lokk til. Stikk en trepinne ned i oljen – når det bruser rundt den er oljen varm nok. Legg skivene forsiktig ned i oljen, ikke for mange om gangen, og la de steke i et par minutter til du ser at de blir gyldne, først i kantene og så innover. Bruk en stekepinsett (i metall) eller en hullsleiv til å fiske dem opp, og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Dryss salt over.

For å lage maiskremen varmes smør og finhakket sjalottløk i en liten gryte eller panne, og avrent mais has over i panna sammen med en klype salt. La det surre i et par minutter før fløten helles over og kokes forsiktig opp. Om du vil kjøre den til en finere mos, ha den over i en liten blender eller matmølle, og pulser et par-tre ganger.

Legg maiskrem, blomkål og jordskokkchips over på en tallerken – og kos deg!