Bokhvetepannekaker

Like lett å lage som vanlige pannekaker, minst like gode, og fullstendig naturlig glutenfritt. Blir det nystekte bokhvetepannekaker til helgefrokosten, kanskje?

Glutenfri + laktosefri melk kan benyttes
Porsjoner: 2-3
Forberedelsestid: 10 min
Steketid: 10 min
Total tid: 20 min

Jeg prøver å holde meg unna hvete for tiden, og det går stort sett veldig bra (bortsett fra burgercravings på søndag etter en lang og fuktig natt, og bortsett fra de gangene jeg kunne dødd for en vegansk pizza med bakte grønnsaker). I endel tilfeller kan hvete fint byttes ut med bokhvete, som til tross for et litt forvirrende navn, ikke er hvete i det hele tatt. Bokhvete, eller buckwheat på engelsk, er egentlig en liten nøtt! Jajamensann, og denne lille nøtten får man kjøpt finkvernet til mel på nærmeste helsekostbutikk.

Jeg bruker endel hel bokhvete fra før, da er de pittesmå og ser ut som pyramider, og er for eksempel helt perfekt til granola med bokhvete og kakao. De kan man også lage grøt av. Man får også kjøpt nudler av bokhvete eller med en blanding av bokhvete og hvete. Sunt er det også. Og bokhvetemel kan altså brukes til pannekaker.

Bokhvetepannekaker
2 egg
2 dl bokhvetemel
5 dl melk
1/2 ts salt
1 ss sukker
Smør til steking

Knekk eggene i en bolle, og visp dem lett sammen før bokhvetemel, melk, salt og sukker røres inn. La røren stå og svelle i noen minutter på benken før du varmer opp stekepannen til medium varme, har i en klatt smør og steker pannekaker akkurat som du pleier.

Om du vil ha ekstra luksus – finn frem noen bringebær fra frysern og varm dem opp i en liten kjele. Da kan du spise bokhvetepannekake med yoghurt og varme bringebær. Ikke feil. Ikke feil i det hele tatt.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Astrid

    Hadde disse til frokost i dag, nam :) kjempe gode med banan og honning, eller sukker og sitron. Du har helt rett, minst like gode som vanlige.

    • Herlig å høre! Og for en luksusfrokost på en onsdag, det hørtes deilig ut.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.