Oh hello! Det er lite som slår reaksjonen på en fest når man går i fryseren og henter et brett fullt av mini ice pops. Trust me.

Vegan + laktosefri + glutenfri
Porsjoner: 12 stk
Forberedelsestid: 20 min
Frysetid: 5 timer
Total tid: 20 min + 5 timer

I sommer hadde vi, tradisjonen tro, Øyafrokost hjemme hos oss. Da lagde jeg Raspberry Margarita Mini Ice Pops, og det var en så stor hit at jeg ikke klarte la være å lage det igjen på en senere fest. Uten bringebær denne dagen, men fullt av sitrus!

Ice pops lager man veldig lett ved å først lage en sukkerlake, og blande det man vil at drinken skal bestå av med den og et par spiseskjeer alkohol. Det meste fryser fint i fryseren, såfremt det ikke er mengder av alkohol i det, for alkohol fryser som kjent ganske dårlig. I bringebærpopsene var det friske bringebær som var basen, mens i disse er det ferskpresset saft fra både lime, sitron og appelsin. Det anbefales å bruke en sitruspresse, både for å få mest mulig ut av fruktene og for å spare deg for krefter og tid.

Margarita Mini Ice Pops
1,8 dl hvitt sukker

1,2 dl vann
1,5 dl nypresset limesaft (ca 5-6 lime)
0,5 dl nypresset sitronsaft
0,5 dl nypresset appelsinsaft
2 ss tequila
2 ss cointreau

12 stk minishotglass i plast
12 tynne limeskiver til glassene
12 korte ispinner
Salt

Start med å lage sukkerlaken: Bland hvitt sukker og vann i en liten kjele og la det koke opp slik at alt sukkeret løses opp. Rør forsiktig innimellom, det skal ikke fosskoke, bare smelte. Sett kjelen til side for avkjøling mens du presser sitrus.

Jeg presser sitrus rett i et desilitermål sånn at jeg vet at det blir riktig mengde, før jeg har det over i et litersmål eller annen hendig sak med helletut. Press lime, appelsin og sitron i riktig mengde, og bland det sammen. Rør inn sukkerlake, tequila og cointreau.

Plasser minishotglass utover et brett som tåler fryser, og rydd plass i fryseren. Legg en tynn limeskive i hvert glass. Fordel blandingen i glassene, og sett dem i fryseren.

Ta dem ut igjen etter en times tid, og plasser en ispinne forsiktig ned i hver pop. Pass på så du ikke skyver den helt gjennom. Sett brettet tilbake i fryseren og la det stå til det er gjennomfrosset, ca 5-6 timer.

Når popsene skal serveres, dypper du dem raskt i en bolle med varmt vann og tar forsiktig av plastglasset og drysser en klype godt salt over den, før en heldig gjest får en ice pop i hånda.