Prøv noe nytt med blomkål! Glem den ihjelkokte, vassne grønnsaken - la den heller bli sprø og saftig i ovn.
Middag

Ovnsbakt blomkål

Nivå Enkel 4 comments

Grønnsaker er fascinerende saker, som kan endre smak og karakter fullstendig når den behandles på forskjellige måter. Tomater er et klassisk eksempel, men blomkål er minst like kult – og minst like godt!

Vegan + glutenfri + laktosefri
Porsjoner: 2-4
Forberedelsestid: 5 min
Steketid: 20 min
Total tid: 25 min

Med jevne mellomrom slår jeg et slag for blomkål i oppskriftene mine, og nå skal den tilogmed få en helt egen post. Det er nemlig sånn at blomkål som risles forsiktig med olivenolje, krydres etter smak, og ristes i ovn på bakebrett er et helt fantastisk tilskudd til mang en middag. Glem den ihjelkokte blomkålen du fikk som barn, glem den frosne blomkålen i fryseren som er forvellet. Plukk heller med deg et blomkålhode fra grønnsaksdisken, gjerne økologiske som har enda mer smak i seg, og prøv dette!

Prøv noe nytt med blomkål! Glem den ihjelkokte, vassne grønnsaken - la den heller bli sprø og saftig i ovn.

Jeg har allerede flere oppskrifter med ristet/ovnsbakt blomkål her på Green Bonanza. Hva med ovnsbakt blomkål, brokkoli og kikerter med en syrlig og frisk dressing? Eller ristet blomkål med spaghetti og hjemmelagd, sprø brødtopping og parmesan? Eller med curry, til en indisk rett?

Om du ikke føler for hele blomkålbuketter, kan blomkålen males i en matmølle eller finhakkes med en kniv, og brukes som base istedet for ris. Eller kanskje en varm salat med blomkål, mandler og oliven?

Ristet blomkål kan man også bruke som base i en slags vegansk variant av ricotta – tenk det! Oppskrift på det kommer etterhvert.

Prøv noe nytt med blomkål! Glem den ihjelkokte, vassne grønnsaken - la den heller bli sprø og saftig i ovn.

Ristet / ovnsbakt blomkål

1 blomkålhode
1-2 ts olivenolje eller smaksnøytral olje
1 ts salt
Evt ønsket krydder

Sett ovnen på 200 grader, og legg et bakepapir på et bakebrett. Skyll blomkålen, og kutt av bladene rundt og den groveste stilken. Bruk hendene og riv blomkålbukettene fra hverandre, i sin helt naturlige form.

Om du skal ha mye krydder på blomkålen, legg bukettene i en liten plastpose, risle olje over og ha oppi krydder, før du blåser litt luft i posen, holder den tett og rister den i et par sekunder slik at det blander seg godt. Om du bare skal ha olje og salt fungerer det fint å bruke hendene rett på bakebrettet.

Sett brettet midt i ovnen, og la det stå i ca 15-20 minutter, til bukettene er gyldne. De blir sprø og herlige på utsiden, og myke og saftige på innsiden. Mmmm!

4 Comments

  1. Pingback: Bakt paprika- og basilikumsaus på pasta med ristet blomkål • Green Bonanza

  2. Pingback: Thai style blomkålminiburger • Green Bonanza

  3. Pingback: Ovnsbakt rosenkål • Green Bonanza

  4. Pingback: Blomkålburger med feta, chilli og koriander • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.