Verdens beste snacks, som også er sunn og full av proteiner? Rista kikerter!
Saus, dipp og topping

Rista kikerter

Nivå Enkel 18 comments

Dette, mine gode venner, er tidenes snacks! Som attpåtil er fullt av protein! Disse er kjempegode sammen med en salat, pasta, i en blings eller hva som helst, men de er mest fantastiske helt på egenhånd.

Vegan
Mengde: 1 boks kikerter
Arbeidstid: 15-20 min

Okei, okei, okei. Disse er toppen av suppa. Fredagssnacksen. Wrapfyllet. Sa jeg snacks?  Dette er så enkelt: Du tar en boks med kikerter. Du tar noen gode kryddere. Du blander det hele sammen. Du slenger det hele elegant inn i ovnen, et voila. Snacks.

Oppskriften er beregnet på 1 boks, men om jeg var deg ville jeg lagd av 2 når jeg først var i gang. Krydderblandingen kan varieres i det uendelige, det er rett og slett bare å ta yndlingskrydderne dine, blande sammen med litt olje, slenge det hele i ovnen, og vente på noe godt. Denne blandingen er den jeg stadig kommer tilbake til når jeg lager disse.

Og mer enn det er det vel strengt tatt ikke noe poeng å si. On with it!

Verdens beste snacks, som også er sunn og full av proteiner? Rista kikerter!

Rista kikerter

1 boks kikerter, skylles godt
1 ss olivenolje
0,5 ts chillipulver
0,5 ts hvitløkpulver
0,5 ss maldonsalt
0,5 ss cumin
0,5 ss paprikapulver
En knivsegg cayennepepper

Skyll kikertene godt i kaldt vann, la dem renne av og ha dem over i en blandebolle. Hell over olje, bland sammen krydder, og rør alt sammen godt til alle kikertene er dekket. Fordel dem utover et bakebrett, og sett dem midt i ovnen som er forvarmet til ca 225 grader. La dem ristes i ca 20 minutter. Rør underveis. Steketiden kan variere fra kikerttype til kikerttype, så pass på underveis at de ikke stekes tørre eller blir svidd.

Verdens beste snacks, som også er sunn og full av proteiner? Rista kikerter!

18 Comments

 1. Dobler man bare disse ingrediensene når man tar en ekstra boks med kikerter?

  • Ja, det kan du, men se an mengden olje og chilli. Ikke sikkert du trenger full dobling der :)

  • Takk for svar. Prøvde denne i dag, og de var gode. Jeg tok 0,75 spiseskje maldon salt. Jeg tenker det holder med en halv spise skje, selv ved dobbel porsjon. Men det kommer selvsagt an på hvor godt man liker salt. Men jeg opplevde at de andre krydderne var greit å doble.

   Ble god og mett av juiceren/smootien jeg laget med alt av frukt og grønt, rene vitamin bombe med alt mulig i. Senere ble det hjemmelaget banan is i blenderen. Frosset bannene først.

   Men jeg tror det er enklere å lage banan is med en food prossor, de fleste bruker dette på nett. Man kan tilsette litt organisk peanøtt smør, og vanilje for smaken, når man blender dette. Og litte grann forbudt karamell på toppen, var veldig godt.

   Jeg er ny med vegis mat, det var mye her som så godt og fristende ut. Man blir ihvertfall inspirert til å fortsette å gå på veien. Normalt er jeg ikke noe grønnsaks menneske, helst minst mulig. Men nå har jeg lagt om, og kanskje litt radikalt. Siden din er til inspirasjon.

  • Helt fantastisk å høre, Hugo! keep up the good work!

 2. Pingback: Proteiner fra planteriket • Green Bonanza

 3. Pingback: O herliga blomkål! • Green Bonanza

 4. Pingback: En oppskrift for å lage middag uten oppskrift • Green Bonanza

 5. Cynthia

  Disse er helt fantastiske! Lagde din hummus og disse kikerter i går og det var bare smil å få hjemme. Mine barn har disse kikerter i dag i matboksen. Min eldste sparte i går og sa at han måtte bare ha slike til skolen i morgen.
  Et spørsmål: hvordan oppbevarer jeg slike? Og hvor lang tid tåler de oppbevart? Ikke jeg tror de varer lenge men de virker som en potensiell julegave…

  • Hei Cynthia! Så hyggelig å høre, og spesielt stas at barna likte det så godt! Angående lagring er det jo ferskvare, holder seg nok et par-tre dager i kjøleskap, men mister litt crunch. Kan det være en ide å gi bort et fint glass med tørre kikerter og en liten pose med krydderblandingen oppi?

  • I like that idea! ;) takk enda en gang!

 6. Pingback: Søtpotetsuppe med kokosmelk • Green Bonanza

 7. Jonatan

  Skal ovnen stå på over- og undervarme eller varmluft? :)

  • Begge deler funker! Kan bli litt tørrere med varmluft, men går litt fortere også :)

 8. Astrid

  Hei!
  Er det mulig å steke kikertene i panna istedet? Har dessverre ikke ovn på hybelen…

 9. Julianne

  Har lyst til å teste disse :) Men vet du om man kan oppbevare de i en boks etterpå eller om de må spises med en gang? Har sett på noen lignende oppskrifter at det står «server straks», så ble usikker..

 10. Christina

  Kan man bruke en annen type olje (rapsolje for eksempel)? Evt. droppe olje? :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.