Jeg jobber hardt for å holde forkjølelsen på en armlengdes avstand for tiden, og da er det mange triks i boka når det kommer til mat og drikke. Beste tipset av dem alle: Ingefær og C-vitamin, nå også i smoothie-form!

Vegan + glutenfri + laktosefri
Porsjoner: 2
Forberedelsestid: 10 min
Steketid: 0 min
Total tid: 10 min

Å bli syk rett før jul – eller enda verre, i jula – er en tradisjon jeg ufrivillig har holdt på med siden jeg var barn. Jeg husker julemiddager som første ordentlige måltid på flere uker, vond hals i sofaen foran Disney-kavalkade på tv, ingen ork å herje rundt i snøen, og i det hele tatt. I år har jeg heller ikke tid til å bli syk fra jobb, på noen som helst måte, så de siste ukene har jeg kjørt hardt på forebyggende tiltak for å ikke bli syk. Det gjenstår å se om jeg holder hele vinteren, men enn så lenge (bank i bordet) har jeg ikke blitt syk i det hele tatt!

Hjemme har vi også et smoothiefrokostprosjekt gående for tiden, både for at han jeg bor sammen med skal komme seg opp om morgenen, og for at jeg skal få i meg noe frokost før jeg drar på jobb. Vi har fylt opp fryseren med forskjellige frosne bær, og jeg kutter opp bananer i biter som også legges i frysen. Sammen med litt juice eller kokosvann har man da plutselig grunnlag for en hel del smoothies, hvertfall når benken også ofte er full av frisk frukt.

Denne smoothien ble kjempegod. Overraskende god, faktisk. Man smaker ingefæren, men det er mest sitrus det går i. Jeg har fått tak i daddelsirup i Stockholm (byen som har alt), men det funker vel så bra å bruke hele dadler. Husk å ta ut stenen!

Smoothie med sitrus og ingefær
2 cm fersk ingefær
2 frosne bananer
1 appelsin, presset
1 mandarin, hel
2 lime, presset
2 dadler / 2 ts daddelsirup
1-2 dl vann / kokosvann

Rens ingefær, press appelsin og lime, skrell mandarin, og fjern stein fra daddel. Putt alt i en blender sammen med banan og vann eller kokosvann, og kjør til du har en jevn smoothie. Juster eventuelt med mer væske om den blir for tykk.