Spicy tacoboller

Prosjekt Taco fortsetter! Denne gangen var det små, saftige og sterke tacoboller som sto på agendaen, og jeg tør garantere at disse kommer jeg til å lage flere ganger. Garantert.

Vegan + glutenfri + laktosefri
Porsjoner: 2, ca 12 små boller

Tilberedelsestid: 10 min
Steketid: 10 min
Total tid: 20 min

Jeg er, som alle andre nordmenn (åpenbart), glad i varianter av taco, og de har en tendens til å havne på fredagskveldene også her. Jeg slår meg dog ikke til ro med èn tacovariant, så før vi går i gang med disse tacobollene, her er en taco-recap:

Om jeg skal være partisk, er det kanskje den med spicy seitan og mangosalsa som er min favoritt – eller kanskje det er the big taco bowl, det er hvertfall det jeg lager om jeg skal være alene hjemme en tacofredag.. Oh well! On with it!

Disse tacobollene går fort å lage. Det er ikke mange ingredienser, hele røra lages i en bolle, og om du kjøper ferdigkokte røde linser, er dette virkelig gjort i en fei. Vi spiste disse i tortilla sammen med grønn salat, avocado, grilla mais og jalapenos, cashewkrem med masse lime, og litt ekstra chillisaus på toppen. Det siste kunne jeg kanskje spart meg for, det ble ganske sterkt takket være grilla jalapenos, ettersom bollene i seg selv er også ganske sterke. Om de skal lages for små ganer er det ingenting i veien for å justere kryddermengden. Jeg brukte hele korianderfro og cumin som jeg knuste i morter, men det er ingenting i veien for å bruke ferdigmalt her.

Spicy tacoboller
1 stor sjalottløk
3 fedd hvitløk
2,5 dl ferdigkokte røde linser
1 ts paprikapulver
1 ts koriander
1 ts cumin/spisskumin
1 ss rapsolje
2 ss kikertmel
Olje til steking

Om du har en matmølle: Ha alle ingrediensene frem til kikertmel oppi som de er, og kjør det til en jevn masse. Juster konsistensen med kikertmel frem til du har en fast, men litt klissete deig. Om du har en stavmikser: Grovhakk løk og sjalottløk før resten av ingrediensene går i bollen, og du gjør det samme som over.

Varm opp en god stekepanne med et godt lag med nøytral olje (dvs ikke oliven), og bruk en teskje til å forme små boller som går rett i panna. Ha gjerne et glass vann ved siden av deg, som du kan dyppe teskjeen i før du lager neste bolle, da blir det ikke så sticky. Mine boller har en tendens til å få en slags trekantpyramideform, så de får tre stekeflater, men det går vel så bra om du klarer å lage de så de bare får to. Stek på høy varme til bollene er gyldne, snu dem, og stek til de er gyldne også der.

Serveres varme, enten i tortilla, som tapas eller til klassisk taco med grønnsaker og salsa.

← Previous post

Next post →

3 Comments

 1. YogaLenni

  Hei!
  Disse bollene tenkte jeg å teste ut denne uken, men som en ganske fersk vegetarianer (snart 1 år) så er jeg enda ikke helt kjent med alle disse fine ingrediensene :) Hvor får jeg tak i kikertmel? Bruker masse kikerter, men ikke fått med meg at det fantes i melform og :)
  Takk for masse fin inspirasjon til vegetariske retter, det gjør det så lett å være vegetarianer! :)

  • Hei, så hyggelig å høre at Bonanza gjør vegetarlivet litt lettere, det er jo akkurat det som er målet mitt. Tipp topp! Kikertmel får du tak i på de fleste grønnsaksbutikker og også enkelte helsekostbutikker, det heter ofte garbanzoflour. Om du ikke finner det, går det an å kverne tørre kikerter, men da trenger du en ganske kraftig kvern :)

  • YogaLenni

   Tusen takk for svar :) Da skal jeg ut på jakt etter kikertmel i løpet av uken ;)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.