Det er høyst uklart om dette er en bloggverdig oppskrift, men det var så godt, så godt, så godt! … At jeg ikke klarer å la være. Det enkle er ofte det beste, er det ikke sånn?

Vegan
Porsjoner: 1
Forberedelsestid: 5 min
Koketid: 0 min
Total tid: 5 min

Det var nemlig sånn her: Vi gikk hjemmefra til Mathallen, hvor vi handlet både fersk mozarella, ferskt brød, makroner (oh my), fikk ordnet oss et nytt lokk for å erstatte det til kaffekannen som knuste på julaften, besøkte den nye olje- og krydderbutikken Il Buongustaio (gå dit!), og så vært innom Grønland torg (fullstendig kaos) og så innom polet (enda mer kaos) og så innom kiwi for å kjøpe alt vi hadde glemt på grønland torg. Jeg var så sulten når vi kom inn døra at jeg nesten holdt på å dø, det føltes hvertfall sånn (ja, jeg er en av disse som ikke fungerer supert på tom mage). Og så visste jeg ikke hva jeg ville ha. Oh no. Oh no. Oooh nooo…

Hummus er min go-to, vi har alltid ferdigkokte kikerter, og resten gjør matmølla for meg. Jeg begynte å lage hummus bare for å oppdage at kikertene jeg hadde brukt var sånne som ikke ble ordentlig finmalt, og det var neeeesten heeeelt kriiiiiiiiise (!!) før Øystein kom med en annen type kikerter som jeg blandet i, og hummusen var redda. Det ferske brødet fra bakeriet ble røska opp av handleposen, og en stakkars squash, som ble handlet inn uten mål og mening, ble kutta i tykke skiver og slengt i panna som sto klar (takk, samboer). Midt oppi det hele kom jeg på at jeg måtte prøve min nye gadget spiralizer, og derfor ble gulrota i fine, tynne skiver. Godt det ikke alltid er logisk, det man holder på med, eller hva?

Uansett. Når jeg fikk satt meg ned (det er et under at jeg tok et bilde), smekka de to skivene sammen til en tjukk blings, og satt tenna i den.. All verdens harmoni var gjenopprettet, to pluss to var på nytt fire, og i morgen kommer etter i dag.

Blings med hummus og grilla squash
2 skiver ferskt brød
4 ss hummus
6 skiver squash

1/2 gulrot
Sitronsaft
Nøytral olje
Salt og pepper

Skru varmen på plata på maks, sett på stekepanna, og risle et par teskeer olje i den. Mens det varmes opp, skjær tykke skiver av squashen, og litt tynnere skiver av gulrota, gjerne på langs. Skjær tjukke blingseskiver av brødet, smør hummus på begge to, og legg gulrot på dem. Når squashen har blitt gylden på begge sider, legg den over på blingsen, skvis litt sitronsaft over før et lite dryss salt og pepper kommer rett etter. Smekk sammen skivene, og nyt.