Krutonger med hvitløk og urter

Det er klart du kan lage dine egne krutonger! Det er en perfekt måte å bruke opp dagsgammelt brød som ikke er helt tipptopp lenger, og du kan smaksette dem som du vil. Her har jeg brukt italienske urter og fersk hvitløk.

Vegan + glutenfri
Forberedelsestid: 10 min
Steketid: 10 min
Total tid: 20 min

Lov meg at du ikke kommer til å kjøpe ferdigkrutonger til en formue etter å ha prøvd å lage disse selv, ok?

Dette er nemlig så enkelt at det nesten er irriterende, og sannsynligheten for at du kan lage disse samtidig som noe annet koker på plata, er ganske så stor. Jeg brukte en dagsgammel loff, og det fungerer like fint med brød, så lenge det har en viss luftighet i seg og ikke er kjempekompakt. Jeg bruker tilogmed en ferdig provenceblanding for å gjøre dette så enkelt som overhodet mulig, men du kan også blande egne kryddere.

Krutonger med hvitløk og urter
5 tykke skiver dagsgammelt brød
3 ss olivenolje
1 ss provencekrydder
2 hvitløksfedd

Jeg bruker en morter til å blande sammen alle ingrediensene fordi jeg vil ha en finmalt krydderblanding, og da får jeg også muligheten til å blande inn moste hvitløksfedd og krydderne godt i olivenoljen. Om du ikke har en morter, eller ikke orker å ta den frem, går det helt fint å raspe hvitløksfeddene, og blande det hele sammen i en bolle.

Når blandingen er ferdigblandet, skjær skivene i terninger, og ha dem over i en liten plastpose. Hell oljeblandingen over, blås litt luft i posen, og vend den forsiktig rundt slik at alle terningene dekkes av urteolje.

Legg terningene utover et bakebrett med bakepapir, og stek dem på 200 grader varmluft i 10-12 minutter. Følg med på dem underveis.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Nora M

    Hvor lenge er disse holdbare? :) hvis oppnevart i tørt glass med vakumlokk?

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.