Pasta med kremete sitron- og persillesaus

Enda en variant av den veganske, kremete pastasausen, hello! Denne er ganske frisk med sitron, persille og hvitløk, og like fløyelsmyk og god i konsistensen som vanlig.

Vegan + glutenfri
Porsjoner: 2-4
Forberedelsestid: 10 min
Koketid: 15 min
Total tid: 25 min

Disse kremete pastasausene begynner å bli en klassiker hjemme hos oss. Hittil har vi variert mellom den litt sterke chillisausen og den litt rundere paprikavarianten, og selv om begge er herlige, hadde jeg lyst på litt mer urter, og ikke minst sitron, i dagens. Felles for dem alle er det at det er cashewnøtter som står for både den kremete konsistensen, næringsinnhold og proteiner. Hvem trenger vel fløte? Inte jag!

Jeg har nettopp kommet hjem etter 8 dager borte på jobb, med jobb fra tidlig morgen til sene kvelder. Det har vært helt fantastisk morsomt å jobbe med innholdet på et arrangement hvor vi inviterte ca 2 500 av våre nærmeste kollegaer til to døgn med fest, kunnskap og kåringer, men gud, det er godt å komme hjem igjen til seg selv også. De to siste ettermiddagene har jeg stort sett sovet, men mat har jeg klart å lage!

Det beste med disse sausene, er fortsatt at det ikke er nødvendig å bløtlegge nøttene i et døgn i forkant. Hvem planlegger vel middagen i så god tid? Ikke jeg, hvertfall. De kan kokes, og det går ikke utover smaken i det hele tatt. I dag spiste vi sausen på gnocchi, men den er virkelig like god på vanlig spaghetti eller pasta i andre former og varianter. På toppen hadde vi litt ristede pinjekjerner, og ved siden av en enkel spinatsalat med eple, noen dråper olivenolje og sitron, samt hjemmelagde krutonger.

Pasta med sitron- og persillesaus
Pasta etter eget ønske
2 dl rå og usaltet cashewnøtter
2 hvitløksfedd
Saft fra 1/2 sitron
2 ss olivenolje
1,5 dl vann
1 neve frisk bladpersille
1 ts pepper
1 ts salt

Kok opp cashewnøtter i rikelig med vann, og la de koke i ca 15 minutter. Hell av vannet, ha nøttene over i en matmølle eller blender, og ha oppi hvitløksfedd, sitronsaft, olivenolje, vann, bladpersille, salt og pepper. Kjør til en glatt masse i ca to minutter, og juster eventuelt med mer vann om du vil ha den enda tynnere. Server over nykokt pasta, gjerne sammen med ristede nøtter eller pinjekjerner.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Ingeborg

    Nam! Den var god Hadde ikke sitron, så d ble dessverre uten sitronsaft, men veldig godt likevel

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.