Søte og saftige inni, sprø mørk sjokolade utenpå.. Et lite druespyd med sjokoladetrekk er det perfekte tilbehøret til et glass vin, en kopp kaffe, eller bare som noe godt – fordi du fortjener det, såklart.

Vegan + glutenfri + laktosefri
Porsjoner: ca 15 stk
Forberedelsestid: 20 min
Steketid: 0 min
Total tid: 20 min

Om sommeren trer jeg røde druer på grillspyd, og putter dem i fryseren. Det er en perfekt treat til enhver anledning, og det samme kan sies om disse druespydene med sjokoladetrekk. Druene fryses ikke denne gangen, men dekkes med sjokolade og settes kaldt i kjøleskap. Jeg liker å ha et mørkt sjokoladetrekk som dekker hele druen, og deretter strø litt tuttifrutti eller risle litt smeltet hvit sjokolade over dem, når det første trekket har stivnet i kjøleskap. Her er det bare fantasien som setter grenser! Jeg bruker mørk 70% sjokolade, men her kan alt brukes – jeg ville dog unnlatt å bruke sjokolade med smakstilsetninger, men mørk sjokolade, kokesjokolade og melkesjokolade er alle heldige valg.

Druespyd med sjokoladetrekk
1 boks røde druer
200 gram mørk sjokolade
Evt 50 gram hvit sjokolade som pynt
Evt tuttifrutti eller annet strø som pynt
Grillspyd i tre

Start med å renske alle druene for stilk, skyll dem og la dem tørke på kjøkkenpapir. Legg klart trespyd, samt et brett med bakepapir. Når druene er tørre, tre dem på spydene – jeg har fire druer på hvert spyd.

Smelt sjokoladen i et vannbad. Jeg bruker en stor metallbolle over en kjele med kokende vann, fordi bollen er stor nok til at jeg kan dyppe spydene i dem etterpå. Her er det litt take what you got-style – om du har en bolle hvor spydene vil passe nedi bruk det, eventuelt smelt sjokoladen i et vannbad og ha den over i noe annet passende etterpå. Om du gjør sistnevnte må du sørge for å jobbe fort, da sjokoladen stivner raskt igjen. Det går også an å la bollen stå over vannbadet mens du jobber, for å unngå nettopp dèt.

Dypp ett og ett spyd ned i sjokoladen, så alt dekkes, og la overflødig sjokolade renne av før du legger spydene ned på bakepapiret. Fortsett til alle spydene er dekket av sjokolade, og sett brettet i kjøleskap etter at eventuelt strø er strødd over.

Om du vil pynte med hvit sjokolade, gjenta prosessen når det første laget har stivnet, men istedet for å dyppe, bruk en gaffel til å risle sjokolade over spydene på bakepapiret, sånn at de får et slags konfektmønster.

Bør oppbevares kaldt og tett, og spises i løpet av et par dager.