Nåh! Nå prøver vi noe nytt her på Green Bonanza, nemlig ukemeny! Det er nytt for meg – både når det gjelder å følge dem og å lage dem – men jeg skal gjøre mitt beste for å presentere noen ideer og oppskrifter annenhver uke.

Ja, jeg sier annenhver uke – jeg tenker at det er et fint sted å starte både for å se hvordan det går, hvordan jeg får det til, og hvordan dere som leser Bonanza bruker dem. Jeg tar alltid mot tilbakemeldinger og kommentarer med stor glede og åpne armer, og det gjelder definitivt på dette området!

Jeg kommer til å plukke ut fire middagsoppskrifter, èn dessertoppskrift, èn drikke- eller smoothieoppskrift, og ett tips eller triks hver uke. Jeg lover å gjøre så godt jeg kan for at middagsoppskriftene bruker noe av de samme ingrediensene, spesielt når det gjelder ferske råvarer, sånn at om du kjøper en kilo gulrot, får du brukt det opp i løpet av uka. Når det gjelder tørrvarer, krydder og ting på flaske tror jeg at du etterhvert vil opparbeide deg det samme kjøkkenskapet som jeg har, og at det til slutt ikke blir så mye nytt.

Middag 1: Pasta med tomatsaus av gulrot og linser (vegansk + glutenfri)
Dette er en uhyre enkel, god og mettende tomatsaus som blir full av næring når man bruker gulrot og linser i den. Kjør alt glatt med stavmikser, og selv den særeste treåringen vil forhåpentligvis gafle innpå. Bruk glutenfri pasta, og middagen er glutenfri. Sausen er også vegansk, men du kan godt ha på litt parmesan om du spiser det.

Tomatsaus med gulrot & linserMiddag 2: Blomkålris med bakt tofu og peanøttsaus (vegansk + glutenfri)
Om du synes tofu er fremmed, er dette en god mulighet til å prøve noe nytt! En hvilken som helst fast tofu fungerer godt her, enten det er Alpro sin fra Meny eller en blokk fra grønnsakssjappa på hjørnet. Warning: Peanøttsausen er avhengighetsskapende…

tofublomkål

Middag 3: Pai med spinat og fetaost
Dette er en av de mest leste oppskriftene på Green Bonanza, så den hører jo hjemme i den første ukemenyen! En sunn og enkel pai med masse gode smaker. Bruk en ferdig paibunn, og ha middagen i ovnen på fem minutter. Server den gjerne sammen med en god, grønn salat.

Pai med spinat, fetaost og cherrytomaterMiddag 4: Grønn taco (vegansk + glutenfri)
Alle uker trenger en tacorelatert middag! I denne bruker jeg grønne linser og valnøtter som base i en enkel og kjempegod taco. Bruk opp resten av salater og grønnsaker som er igjen fra uka, og sett på yndlingsserien på tv. For en ekstra sunn vri – bruk salatblader istedet for tacoskjell.

Grønn taco Ukens dessert: Sjokoladekake med kaffeglasur og nøttetopping (vegansk)
Har sjokoladekake noensinne vært feil? I denne er det verken egg eller melk, og allikevel er den saftig og smakfull som få! Jeg topper min med kaffeglasur og ristede nøtter, men her er det bare å kjøre på med favorittopping, og invitere noen på kaffe og kake på søndagen.

Vegansk sjokoladekake med kaffeglasur & nøttetoppingUkens drikke: Hjemmelaget iste
Det er så utrolig deilig å ha en stor kanne med hjemmelaget iste stående i kjøleskapet for de gangene du er så tørst og samtidig har lyst på noe godt. Bruk din egen favoritt-te, og smak til med sukker og sitron. Garantert en hit blant store og små!

Hjemmelaget iste