Sobanudler med quick pickled veggies

Jeg gir meg ikke med nudelbollene mine, jeg. Det er jo uendelige muligheter og smakskombinasjoner, tre ingredienser eller førti, og stort sett så blir det godt uansett! I denne bollen er det 100% sobanudler, rødkål og gulrot som har fått ligge i litt lake, og sprøstekt tofu på toppen.

Vegansk + glutenfri (avhengig av nudlene)
Porsjoner: 2
Forberedelsestid: 10+15 minutter
Steketid: 10 minutter
Total tid: 20 min

Dette er kanskje en av de enkleste nudelbollene jeg har lagd so far. Tre hovedingredienser, nudler, rødkål og gulrot, og litt tofu på toppen, som jeg strengt tatt kunne klart meg uten, for å være ærlig. Denne spises romtemperert eller tilogmed kald, og jeg aner meg at dette blir en salat som får være med ut i parken til sommeren!

Det går an å utvide denne bollen med flere typer grønnsaker, friske urter, sesamfrø, en limeskvis. Anse det som en base for så mangt – eller en helt enkel middag for to en sen kveld. Om du ikke har sobanudler, bruk hvetenudler, eller kanskje til og med risnudler. Du får en frisk og syrlig smak av eplecidereddiken.

Sobanudler med quick pickled veggies
ca 100 gram nudler per person
1/8 rødkålhode
2 gulrøtter
1 ss hvitt sukker
3 ss eplecidereddik
3 ss vann
0,5 ts salt
0,5 ts grovkvernet pepper

Om du har en mandolin eller et juliennejern er dette tiden for å bruke det. Tynne strimler av grønnsaker tar til seg smak kjempefort! Du kan også bruke en ostehøvel på gulrøttene, mens kålholdet fint kan snittes med en kniv. Bland sammen grønnsakene i en bolle, og rør inn sukker, eddik, vann, salt og pepper. Rør godt, og sett til avkjøling i kjøleskapet i ti minutter.

Kok opp vann til sobanudlene, og når vannet fosskoker skrur du ned varmen og har oppi nudlene. De er ferdig på bare et par minutter, så sjekk konsistensen på dem ganske raskt. Hell av vannet, skyll nudlene i kaldt vann, og rør dem inn i grønnsakene.

Om du vil ha tofu oppå: Kutt tofu i tynne skiver, og stek raskt i panna på høy varme. Når de har blitt gyldne, risle over litt soyasaus, rør rundt og ha dem over nudelbollen.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Mads

    Hei! Hva er sobanudler og hvor får man kjøpt det?

    • Hei Mads! Sobanudler er nudler av bokhvete! De får du kjøpt på Asiamarked, og ofte sammen med sushi-ingredienser på store matbutikker. Om du ikke finner er det like godt med hvete- eller risnudler.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.