Middag

DIY tacosuppe

4 comments

Et evig spørsmål: Er det trivelig eller freidig å invitere folk på middag når de må lage middagen sin more or less selv? Mitt svar er alltid trivelig, trivelig, trivelig! Med en DIY tacosuppe lager du helt enkel tomatsuppe som settes midt på bordet, og små skåler med forskjellig ting som kan puttes oppi etter smak og behag.

Vegansk + glutenfri
Porsjoner: 4 (avhengig av mengde tilbehør)
Forberedelsestid: 5 min (+ tid for tilbehøret)
Koketid: 15 min
Total tid: 20 min (for suppa)

Første gangen jeg fikk suppe servert som dette, var hos søstra mi. Hun har lært det hos svigermor, og det er jo et veldig enkelt prinsipp, som vi alle kjenner igjen fra for eksempel taco: Sett masse godt på bordet, og make your own bowl. Her i huset har vi tatt konseptet med oss inn i sushiverden, vårrullverden, salatverden og såklart i taco, men rundt suppe var dette nytt for meg. Og så himla stas!

Dette kan gjøres ordentlig basic. Behold suppa som den er med en akkurat passe hot smak av chilli og cumin, og server et par ingredienser ved siden av. Eller, om du er som meg, go crazy bananas og lag ti forskjellige skåler med saker som passer til. Jeg kan hvertfall love deg at de som kommer på besøk blir happy, og alle får lage sin suppebolle etter sin egen smak.

Forslag til tilbehør:
Søtpotet ristet med cumin, cayenne og kanel
Kikerter ristet med vanlig og røkt paprika og chilli
– Ovnsbakte tomater og hvitløksfedd
– Smørstekt sopp
– Tørristede peanøtter
– Nachochips, gjerne med ostesmak
– Revet cheddar eller annen ost
– Finhakket vårløk og ruccola
– Varme pitabrød
– Limesaus
– Avocado i båter
– Lime eller sitron i båter
Grønnkålchips (!)

Ja… jeg lagde alt, jeg. Det er selvfølgelig ikke nødvendig, men om du skal invitere et helt lass med folk på besøk anbefales det å doble suppeoppskrifta, og kjøre på med toppings. Mesteparten av det er det jo bare å sette rett på bordet!

DIY tacosuppe
3 store sjalottløk / 1 stor gul løk
1 stor jalapeno eller 2 chilli
5 fedd hvitløk
2-3 ts paprikapulver
2-3 ts cumin
1 ts røkt paprika (kan sløyfes)
2,5 dl vann
1 ss buljongpulver
1 ss agavesirup eller sukker
3 bokser gode tomater (feks Mutti)
Rapsolje

Finn frem en romslig gryte, sett den på plata over medium varme og varm opp et par spiseskjeer rapsolje i den. Finhakk løk, og surr den i gryta sammen med en god klype salt til den er blank og gylden. Bland så inn finhakket hvitløk og chilli, og la det surre sammen med løken i et par minutter.

Rør inn paprika og cumin og nok en klype salt, og la det steke sammen med løkblandingen i et par minutter, før tomater, vann og grønnsaksbuljong røres inn. Bruk ytterligere 1 dl vann til å skylle ut av tomatboksene og oppi gryta, sånn at du er sikker på at du får med all the goodness. Rør inn agave eller sukker, og sett på lokk.

La suppa koke opp, før varmen skrus ned og den får putre i fred og ro. Denne kan gjerne få putre i en hel time om du har tid til det mens det andre forberedes, om ikke så trenger den hvertfall 10 minutter.

Server gryta midt på bordet sammen med all topping, og la folk forsyne seg selv.

4 Comments

  1. Pingback: Ukemeny: Enchiladas, grønnsakspizza, heatballs og DIY tacosuppe • Green Bonanza

  2. Trude

    Denne suppa er så bra. Har laga den tre ganger nå, til et møte, til familien og til staben på jobb. Stor suksess hver gang. Enkel og veldig god.

  3. Pingback: Å koke suppe på en spiker • Green Bonanza

  4. Nybegynnerveganeren

    Super digg suppe..!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.