Sjokoladepudding med god samvittighet, you say? Jajamensann, i en verden med chiafrø og soyamelk er alt mulig. Null sukker, null melk, null stivelse – bare naturlige råvarer og masse smak.

Vegan + glutenfri
Porsjoner: 2

Tilberedelsestid: 5 min
Kjøletid: 6-12 timer (kan unngås!)

Okei, så du skal servere sjokoladepudding med friske bær til dessert. Alle rundt bordet sier oi og hoi, men nei, det er jo så søtt, det er jo så mektig, det er jo så mye sukker, blablabla. Med denne oppskriften kan du bare si nope, nope, nope. Her er ingen melkeprodukter. Her er ingen sukker. Her er ingen melkesjokolade. Her er bare soyamelk, ren kakao, dadler, ørlite vanilje og chiafrø. Takket være de sistnevnte kan du servere en sjokoladepudding full av kalsium, Omega-3 og fiber. Not everyday, right?

Chiafrø er selvfølgelig det som binder det hele sammen og gjør det til en pudding. I denne vaniljepuddingen bruker jeg de hele, og da får puddingen naturligvis en tilsvarende konsistens, nemlig med litt sånne boblete frø inni seg. I denne sjokoladepuddingen kjøres frøene til mel før de blandes med resten. De beholder alle egenskaper, men blir knapt merkbare i den ferdige puddingen. Supertriks!

Her kan du justere kakaomengden ettersom hvor sterk og mørk du vil ha puddingen, og du kan også bruke søtet soya, eller mandelmelk, for å få en litt søtere sjokoladepudding. Og, supertriks nummer to: Om du er av typen som trenger instant sjokoladepudding, kan du fryse ned plantemelk i en terningform, og lage puddingen med det istedet for flytende vare. Instant vegan sjokoladepudding! Hallå!

Sjokoladepudding med chiafrø
2,5 dl soya- eller mandelmelk
4 ss chiafrø
1-2 ss 100% kakaopulver
5 dadler, sten fjernet
1/4 ts vaniljeekstrakt

Kjør chiafrøene i blenderen til de er helt finmalt. Ha oppi plantemelk, kakaopulver, dadler uten sten og eventuelt vaniljeekstrakt. Kjør i blender i et par minutter til alt har blandet seg og blitt en fin masse. Fordel enten i porsjonsskåler eller i en serveringsskål, dekk til, og sett kaldt. Klart til servering etter seks timer, men kan fint stå lenger.

Jeg serverer disse skålene med noen bringebær som er blandet inn med litt melis. Vaniljesaus eller annen frukt er også godt.